23948sdkhjf

Minnes Esben med kortesje

30. mars er det ett år siden den tragiske ulykken på E6 i Troms. "Jeg vil si at jeg har mistet en storebror, men føler at jeg på en måte har fått en lillebror", sier Jonas Sørensen, ett år etter.

Historien om den brutale ulykken ved Takvatn ble først fortalt i TransportMagasinet i desember. 

Da fortalte Christian Theodorsen (29) om møteulykken, der en god venn og kollega mistet livet. Han og Esben Sørensen (37) var på hils da de møttes, den fatale formiddagen.

Den ene som krokbilsjåfør for Løkse Maskin i Salangen. Den andre som tankbilsjåfør i familiebedriften, Rydning Varmeservice, på Silsand.

På bildet over Esben Sørensen (37) som omkom i ulykken.

Begge var de oppvokst med lastebil og dedikerte yrkessjåfører. De pleide å slå av en prat når de møttes. Christian leverte ofte diesel til de gule maskinene Esben hadde fraktet rundt til anleggene i området.

Det var så mye om prate om

De var begge godt i gang med livet. Etablerte, med hus og hjem. Begge hadde funnet kvinnen i sitt liv og hadde barn i skolealder. De elsket hverdagene som yrkessjåfører i hver sin Volvo FH 540 med tridem.

Det var så mye å prate om når de møttes. Esben, med sitt vinnende vesen, var alltid blid. Han pratet med alle. Etter noen minutter fikk man følelsen av å ha kjent ham i årevis.

Christian, på bildet under, var den trygge og kunnskapsrike, som kjente sitt ansvar som tankbilsjåfør med ADR-gods. Utdannet i Forsvaret og med erfaring fra bilberging.

Det var to av de beste som møttes denne formiddagen, på E6 ved Takvatn i Målselv.

De neste to timene

Esben hevet armen for å hilse da han så hvem som kom mot ham i svingen, før han brått oppdaget hva som var i ferd med å skje. De neste to timene ebbet livet ut mens han satt fastklemt i lastebilen.

Christian fikk brukt all sin kunnskap og erfaring på ulykkesstedet, men det var likevel ikke nok. Bare en av dem kom hjem til familien den kvelden.

Åtte måneder senere fortalte Christian historien om den lange veien tilbake til hverdagen. Det var en historie om yrkesstolthet, gode kolleger og støtte fra uventet hold.

Christians beste støtte

Nylig hadde avisen Nordlys en artikkel om ulykken. I den forbindelse møttes Christian og Jonas igjen. De to har fått et helt spesielt forhold etter ulykken. Jonas, broren til sjåføren som omkom, har på mange måter vært Christians beste støtte. 

"Jeg vil si at jeg har mistet en storebror, men føler at jeg på en måte har fått en lillebror", sa Jonas da han ble bedt om å utdype sitt forhold til Christian i dag.

Store ord, og en innstilling som utvilsomt har vært med på å hjelpe Christian tilbake til en hverdag i tankbilen. Han er fortsatt siktet i saken og venter stadig på ulykkesrapporten og politiets endelige avgjørelse. 

Kortesje fra Hadsel havn 30. mars

Ettårsdagen for ulykken der Esben omkom, har Jonas og familien valgt å markere med en kortesje. Den starter ved Hadsel havn i Stokmarknes 30. mars klokken 17.00 og går til Sortland.  Bildet under er fra minnemarkeringen, fire dager etter ulykken.

Kilde: TransportMagasinet 10-20

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.079