23948sdkhjf

Covid19-året: Overraskende bra

Volvo Maskin noterte seg 1217 solgte anleggsmaskiner i 2020.

Anleggsmagasinet stakk innom Volvo Maskin på nyåret og spurte en ganske fersk administerende direktør og en svært erfaren salgsdirektør hvordan det hadde gått for landets største importør av anleggsmaskiner.

Hvordan gikk salget?

- Volvo Maskin solgte og leverte 1217 maskiner i 2020, omsetningen er ikke offentliggjort enda, men den har ikke sunket så mye takket være en vridning mot større maskiner, forklarer administrerende direktør Arne Knaben og salgsdirektør David Kristianslund.

Salget i 2019 endte på 1459 maskiner som står som foreløpig rekord for Volvo CE-importøren.

- Volvo Maskin hadde budsjetert med en nedgang i 2020 allerede før covid19 kom og resultatet skal være nært opptil det man regnet med. Ettermarkedet er også godt og totalt sett er vi veldig godt fornøyde forklarer David.

Hva ble bestselgern(e)?

- Det er flere maskiner det har blitt solgt over 50 stk av; ECR145, ECR235, EC300, EBR150 og L90.

Bildet under: Nok en gang ble den store korthekken ECR235 blant bestselgerne til Volvo.

Hva venter dere av året 2021?

- Vi tror 2021 blir ganske likt, men ser for oss mulighetene til at nymaskinsalget kan påvirkes psykologisk av tiden vi er inne i, kommenterer David.

Bildet under: David Kristianslund tror vi er i riktig bransje hvor entreprenørene finner løsninger og får det til å gå rundt.

Fabrikkene produserer igjen og levereningene går mer som normalt. Det som eventuelt kan forsinke er underleverandører.

En rar start

Arne Knaben var på plass som ny administrerende direktør for Volvo Maskin den 10. november i 2020.
- Det har blitt en rar start med kanselerte møter osv, forteller han.

Bildet under: Arne Knaben er tilbake på Mastemyr.

Lang fartstid i Volvo

Selv om Arne Knaben er fersk i Volvo Maskin, er han lommekjent i Volvo Trucks organisasjonskart. Han kom fra stillingen som vice president hub MEENA (Middle East, East and North Africa) Volvo Trucks International, han har vært managing director for Volvo Group UK & Ireland og President Volvo Group Australia. Det har vært en spennende reise med mye erfaring, forklarer han. Men før alt dette, startet han med Volvo Lastebiler her på Mastemyr i 1992, nå er han tilbake, men med maskiner. Han har alltid hatt en soft-spot for maskiner forteller han og er veldig glad for muligheten. Han ser mange likheter med lastebilkunder og maskinkunder og på hva som er viktig for dem.

På spørsmål om han har tenkt å gjøre store endringer er svaret:
- Jeg setter aldri i gang med store endringer, det blir kun småjusteringer, forklarer Knaben.

Bygger på det som er bra

Hans korte analyse er at prosessen med endringer som allerede er gjort, gjør at han kan bygge videre på det som er bra.

- Det som er viktig i tillegg til nye produkter er det vi gjør som skal være grunnleggend godt håndverk, leverer og supportere det kundene gjør.

- Personlig trives jeg best ute i feltet og jeg merker entusiasmen og folk som liker det vi holder på med, forklarer Knaben.

Hva med flytteprosessen

Leieavtalen på Mastemyr utløper i 2023 og tomta er allerede omregulert til boliger. I 2023 er Volvo Maskin på plass i nye lokaler nord for Oslo forsikrer begge direktørene, uten å avsløre noe om planene ellers.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.109