23948sdkhjf

Ritchie Bros: Bruktprisene økte med fem prosent

Det globale bruktmarkedet fortsetter å øke, i Europa var snittprisen fem prosent høyere enn forrige gang.

En del i bransjen er tilbakeholdne når det kommer til å investere i nytt utstyr og mens næringslivet fortsetter å komme seg etter et utfordrende 2020, er den globale trenden klar; Etterspørselen etter brukt utstyr fortsetter å øke.

Det forteller presidenten i Ritchie Bros, Karl Werner, i en pressemelding.

Flere faktorer er i spill nå, og har vært det siden tidlig 2020. Underleverandører har for mange produsenter utgjort den største flaskehalsen. I 2020 gjorde de fleste kategorier av brukt utstyr det bedre enn ventet. Og selv om anleggsbransjen ble truffet hardt av pandemien i mange markeder, gjelder det langt fra alle. Enkelte land har holdt trykket oppe på infrastrukturprosjekter. Samtidig har sektorer som landbruk, skogbruk og gruvedrift i økende grad gått etter brukt utstyr for å møte deres maskinbehov. I usikre tider er det uansett normalt å ty til brukt utstyr for å unngå store finansielle forpliktelser.

- Vi har sett en formidabel økning i etterspørselen etter bruktutstyr, bekrefter Karl Werner.

Fem prosent prisøkning i EU

Nylig avholdt Ritchie Bros sin årlige europeiske auksjon i Moerdijk, Nederland med 2580 deltagere online fra 92 land, en økning på 19 prosent fra i fjor og det høyeste antallet budgivere på de siste fem årene. 80 prosent av enhetene ble solgt til land utenfor Nederland og særlig bomlifter, disere, beltegravere, sakseløfter og hjullastere var populært. I snitt landet prisene fem prosent høyere enn forrige auksjon her.

Kjempeauksjon i Florida

Ritchie Bros sin årlige største auksjon ble holdt utenfor Orlando i Florida i februar hvor de solgte over 12.000 enheter til en verdi av 191 millioner dollar. De amerikanske markedet reagerte spesielt positivt på trekkvogner, kompaktlastere og traktorgravere med dertil høye priser. Deretter fulgte hjullastere og dosere. Ca 27.000 personer fra 80 land deltok online for å gi bud. Det er en økning på 25 prosent i forhold til samme auksjon i 2020.

Online-faktoren

Covid-pandemien har aksellerert trender som allerede var i gang før pandemien. Dette gjelder særlig for nettauksjoner hvor Ritchie Bros i 2020 noterte seg en økning på sine nettsider med 35 prosent. Antallet budgivere økte med 71 prosent. Mer enn 470.000 nye bukere lastet ned appen som er en økning på 78 prosent i forhold til 2019. App-brukere utgjør nå 30 prosent av Rithcie Bros sin onlinekunder.

Kilde: Pressemelding fra Ritchie Bros

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.079