23948sdkhjf

Hitachi og ABB skal elektrifisere gruvemaskiner

I mer enn 130 år har ABB vært aktive innen gruvesektoren, men nå vil de samarbeide med Hitachi om elektrifisering av gruvemaskiner.

ABB og Hitachi Construction Equipment har i et såkalt Memorandum of Understanding, eller notat på godt norsk, kommet til enighet om å dele kunnskap og sammen finne løsninger som kan påskynde utviklingen av nye utslippsreduserende system med elektrifisering og automatisering innen gruveindustrien.

Utfordring: Elektfisere tiptrucker

- I dag er utfordringen å elektrifisere tiptrucker og tiden for forandring er nå, sier Max Luedtke, ABBs globale sjef for gruvedrift.

Ingen kan oppnå denne endringen alene påpeker han og understreker behovet for samarbeid med OEM- og gruveselskap for å finne nye løsninger for å kunne integrere elektrifiseringen i gruvedriften på en vellykket måte.

Renere og mer effektiv produksjon

Administrerende direktør for Hitachi Mining Group, Sonosuke Ishi, mener at samarbeidet vil gjøre det mulig for de to selskapene å jobbe mer effektivt for å oppnå en felles visjon for gruvedrift. Det handler da blant annet om å utvikle og levere teknikk og systemer for gruveindustrien som er både mer effektiv og mer miljøvennlig enn den man har i dag.

- Vi er klare for å jobbe mer med OEM-selskap for å skape en felles strategi for markedet og gjennom strategisk samabeid utvikle løsninger som kan muligjgøre et samfunn med lave karbonutslipp og gjøre gruveindustrien mer ansvarsfull. Ny teknologi som minsker utslipp kan forvandle den energiintensive gruveindustrien til å oppnå enda høyere produktivitet, men også en bærekraftig fremtid, sier Joachim Braun, sjef for ABBs divisjon Process Industries.

I 130 år har ABB levert en rekke ulike løsninger til gruvenæringen og i senere tid har det handlet om elektrifisering, automatisering og digitalisering.

Det loves allerede en bred palett me digitale applikasjoner som kan integreres med eksisterende utstyr og teknologi.

Opphav og kilder: Hitachi Construction Equipment og ABB

KLIKK for alle artikler i Tungt og fossilfritt.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078