23948sdkhjf

Hele spekteret av tunnel- og gruveutstyr som batterielektriske versjoner innen 2030

Epiroc kjøper leverandør av løsninger innen elektrifisering for tunnel- og gruvedrift.

Epiroc har inngått avtale om å kjøpe Meglab, et kanadisk selskap med ca 240 ansatte og en omsetning i 2020 på ca. 335 MSEK.

Epiroc forteller i en pressemelding at de forplikter seg til å levere hele spekteret av tunnel- og gruveutstyr av batterielektriske versjoner innen 2030. Oppkjøpet av Meglab blir en viktig del av å levere infrastrukturen som benyttes til gruvedriftelektrifisering.

Muliggjør elektrifisering

Meglab, med hovedkontor i Val-D'Or, Quebec, Canada, integrerer teknologi samt designer, produserer, installerer og støtter praktiske og kostnadseffektive infrastrukturløsninger innenfor elektrifisering og telekommunikasjon til kunder i flere land. Meglabs produkter inkluderer systemdesign, transformatorstasjoner, koblingsutstyr og automatiseringssystemløsninger som muliggjør infrastrukturen benyttet til elektrifisering av tunnel- og gruver, ladeløsninger for utstyr, samt digitalisering og automatisering av driften. 

Oppkjøpet forventes gjennomført i løpet av andre kvartal 2021. Kjøpesummen er ikke vesentlig i forhold til Epirocs markedsverdi og vil ikke bli kunngjort, står det i pressemeldingen.

 - Epiroc er stolt over å være ledende leverandør av batterielektriske maskiner til tunnel- og gruveindustrien som vil forbedre kundenes arbeidsmiljø og senke utslippene samtidig som produktiviteten økes, sier Helena Hedblom, CEO og konsernsjef i Epiroc.

- Oppkjøpet av Meglab vil styrke vår kapasitet til å levere infrastrukturen som kreves når tunnel- og gruvevirksomhet går over til batterielektriske maskiner.

Opphav og kilder: Pressemelding fra Epiroc

KLIKK for alle artikler i Tungt og fossilfritt.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078