23948sdkhjf

Northvolt-batterier inn i Z-Line-maskinene

Northvolt har signert en forsyningsavtale med Pon Equipment for batterisystemer som skal integreres i Z-line-serien av batterigravemaskiner.

En første ordre på Voltpack Core litium-ion batterisystemer vil gi Pon Equipment en teknisk løsning som skal brukes i kombinasjon med elektriske drivlinjer for elektrifisering av 90 Z-line gravemaskiner.

Tilførselen av batterier vil bli integrert i 12-tonns og 25-tonns varianter (Z-line 310 og Z-line 320) av Z-line, med henholdsvis 150 og 300 kWh installerte batterisystemer. Pon opplever nå stor etterspørsel etter disse.

- Med dette partnerskapet går Northvolt sterkt inn i et nytt marked med sine batterisystemer. Elektrifiseringen av anleggsmaskiner vil innlede viktige endringer for industrien, sier Emad Zand, President Systems, Northvolt.

- Vi er nå på tredje generasjon av våre elektriske gravemaskiner og øker volumet betydelig. Å ha en løsningsorientert leverandør som Northvolt, som ligger nær oss og viktigst av alt med en veldig tydelig bærekraft profil i sin produksjon av batterier, fra råvarer til sluttprodukt, støtter vår strategi, sier Erik Sollerud, administrerende direktør for Pon Equipment.

Om Northvolt:

Northvolt er en europeisk leverandør av battericeller og -systemer. Selskapet ble grunnlagt for å muliggjøre den europeiske overgangen til en karbonfri fremtid og har gjort raske fremskritt på sitt oppdrag å levere verdens grønneste litiumionbatteri med et minimalt CO2-fotavtrykk. Blant Northvolt industripartnere og kunder er ABB, BMW Group, Scania, Siemens, Vattenfall, Vestas og Volkswagen Group.

Opphav og kilder: Pressemelding fra Pon Equipment og Northvolt

KLIKK for alle artikler i Tungt og fossilfritt.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.083