23948sdkhjf

Assemblin: Store besparelser med å kjøre elbil

Installasjons- og servicepartneren Assemblin har mottatt de første seks av i alt 32 nye elektriske varebiler. Selskapet forventer at de månedlige kostnadene per bil blir redusert med 1.000 til 1.500 kroner.

– Vi har prøvd ut elbiler ganske lenge, men dette er virkelig starten på en ny æra. Nå går vi «all in» for elbiler i produksjonen, Ståle Thuv, bilansvarlig i Assemblin.

Med en bilflåte på rundt 340 biler er det fortsatt et lerret å bleke før de elektrisk drevne bilene helt overtar hegemoniet fra de fossile kjøretøyene. Men Thuv er glad for at prosessen er i gang for alvor. Målet for bedriften er å redusere CO2-utslippet fra 2017 med 50 prosent innen 2023. Her spiller bilene en viktig rolle.

– Dette er virkelig starten på en ny æra. Nå går vi «all in» for elbiler, sier Ståle Thuv, bilansvarlig i Assemblin. Foto: Stian Gregersen

– Vi har vært klare for å fase inn elbiler en god stund, men det er mange utenforstående faktorer vi ikke har hatt god nok kontroll på. Leveringstider, rekkevidde og utbredelsen av ladepunkter, for å nevne noe. Nå kan vi endelig tilby våre ansatte fullverdige, elektriske servicebiler med den rekkevidden vi trenger, så da starter vi den systematiske utskiftingen. Disse seks første bilene skal på jobb i Oslo og Drammen. De resterende 26 bilene i bestilling vil bli fordelt på flere avdelinger utover våren og sommeren. Og flere kommer til så snart det er praktisk mulig, sier Thuv.

Betydelig økonomisk gevinst

Innfasingen av elbiler betyr ikke bare reduserte utslipp, men også en betydelig økonomisk gevinst.

– Gjennom reduserte bompenger, lavere servicekostander og vesentlig lavere drivstoffkostnader, reduserer vi de månedlige kostnadene med mellom 1.000 og 1.500 kroner per bil. Det hører også med til regnestykket at Enova gir et tilskudd på rundt 50.000 kroner per bil vi skifter ut, sier Thuv.

Petter Kjærstad uniformerer en av de nye elbilene med Assemblins karakteristiske gule og grønne logofarger. Denne skal i tjeneste hos serviceavdelingen i Sarpsborg. Foto: Tobias Nordli

Fortsatt begrenset utvalg

Brorparten av Assemblins nye elbiler er av typen Peugeot e-Expert, som alle blir utstyrt med full serviceinnredning og dekorert i Assemblins lett gjenkjennelige gule og grønne farger. Bilene leveres av Bertel O. Steen som har vært en god samarbeidspartner for Assemblin gjennom flere år

– Utvalget av denne typen elbiler er fortsatt ikke veldig stort. Peugeot-produsenten PSA produserer denne spesielle modellen for flere merker, og vårt valg ble gjort utfra en kombinasjon av pris og batterikapasitet. Vi måtte gå noen runder med vår leasingpartner NF Fleet om blant annet forventet gjenkjøpsverdi, men vi har kommet fram til en god avtale, som også omfatter hjemmeladere fra Circle K hos alle brukerne av disse bilene, sier Thuv.

Opphav og kilder: Assemblin

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078