23948sdkhjf

Gravefirma konkurs – skylder på korona

I slutten av mars måtte Quality Grave Service AS på Filtvet begjære oppbud. Årsaken var høy gjeld og at koronautbruddet både resulterte i manglende oppdrag og kostnader med karantenehotell.

Quality Grave Service AS på Filtvet i Asker kommune ble etablert i 2016, og foruten å kunne utføre alt av gravetjenester til bedrifter og privatpersoner, tilbød selskapet blant annet også planering og beplantning, dreneringsarbeid og asfaltering. Selskapet kom raskt opp i en omsetning på rundt fem millioner kroner og gikk med et lite overskudd i både 2017 og 2018.

I følge de sist tilgjengelige regnskapene på proff.no hadde selskapet i 2019 en omsetning på 4,6 millioner, men fikk da negativt resultat driftsresultat på snaue 400.000 kroner i tillegg til at den samlede gjelden var på 580.000 kroner.

I fjor ble driften sterkt påvirket av koronautbruddet, og i følge Drammen Tidende bidro stengte grenser og kostnader forbundet med karantenehotell til at selskapet selv begjærte oppbud i slutten av mars.

Edyta Beata Rachwal-Kij, daglig leder og medeier i selskapet, opplyser til avisen at de hadde ansatte fra Polen og Slovakia og at de ikke hadde råd til både å betale lønn og opphold på karantenehotell. I tillegg slet selskapet med å få oppdrag fordi de at smittevernhensyn ikke fikk komme på befaring og gi tilbud på jobber. Med en samlet gjeld på nær 600.000 kroner valgte derfor selskapet å gå til tingretten for å åpne konkurs.

Opphav og kilder: Drammens Tidende

KLIKK for alle artikler i Konkurser og nedbemanning.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
STILLINGSARENA
Gå til stillingsoversikten
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Eskil fra Aurland: Arvelig belastet fra Turlid Transportservice
Derfor bryter Tesla Semi sammen
61 sjåfører anmeldt ved Lanner: - Uheldig at våre anmeldelser blir henlagt av politiet
AF Gruppen skal bygge ny E6 nord for Lillehammer
Trivselstrucking! TransportMagasinet har vært på jobb med Jon Erik Hansen
DB Schenker med rekordtall - driftsresultat på 20,4 milliarder kroner
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.078