23948sdkhjf

Retro: Avsluttet samarbeidet med Volkswagen

DESEMBER 1993:
Med introduksjonen av L2000 avsluttet MAN samarbeidet de hadde hatt med Volkswagen på lette lastebiler.

 

Den helt nye lastebilserien fra 6,5 til 10,5 tonns totalvekt etterfulgte G90-serien som var blitt utviklet i samarbeid med Volkswagen og ble lansert på slutten av 70-tallet. Mens G90 hadde samme førerhus som Volkswagen LT, hadde den nye L2000 et førerhus fra østerrikske Steyr som MAN hadde kjøpt et par år tidligere. Det var kjennetegnet av å være moderne med et lavt innsteg og ha god sikt, i tillegg til å være romslig og ha liten egenvekt.

I løpet av 2011/2012 ble MAN kjøpt opp av Volkswagen.

 

Andre saker fra Logistikk & Ledelse nr. 11/12-1993:

Norsk Blikkvalseverk ble Europas mest moderne

Norsk Blikkvalseverk i Bergen hadde investert store summer i utstyr som kappet og klargjorde 360 meter blikk i minuttet. Produksjonskapasiteten var 60 tonn i timen og anlegget gikk nesten uten stans døgnet rundt. Produksjonssjef Oddvar Hansen karakteriserte blikkvalseverket som Europas mest moderne.

Pakkeavdelingen hang lenge noe etter, men etter å ha investert 2,5 millioner kroner i helautomatisk utstyr for pakking, veiing og merking var også dette blitt topp moderne. På bildet ser vi prosjektansvarlig Jan Erik Evanger (t.v.) som den gang arbeidet i Willett og avdelingsleder Geir Tøsse fra Blikkvalseverket.

 

Ung visjonær i Scan-Sped

Etter flere år som markedsdirektør i Scan-Sped Norge hadde Michael Holmstrøm (35) tiltrådt som selskapets nye adm. direktør. Han påpekte at bransjen hadde forandret seg lite de siste 30 årene og mente at transportørene var altfor produksjonsorienterte. Resultatet var at kunden måtte tilpasse seg transportørenes måte å arbeide på.

– Dette må vi snu helt og holdent på. Vi må finne ut hvordan markedet ser ut, hva de forlanger og gå hjem og lage en organisasjon som passer til dette. Hvis ikke er løpet kjørt, uttalte Holmstrøm, som i desember 2017 ble pensjonist etter å ha vært toppsjef i Schenker AS i 18 år.

Kilde: Logistikk & Ledelse nr. 11/12-1993

KLIKK for alle artikler i Logistikk & Ledelse RETRO.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.093