23948sdkhjf

Retro: Linjegodssjefen med positivt signal til markedet

JANUAR 1994:

Linjegods gikk inn i det nye året uten å øke prisene. Det skjedde etter den svært omtalte A.T. Kearney-rapporten som klart slo fast at norske bedrifter hadde de høyeste logistikk-kostnadene i Europa.

 

– Vår oppgave er å være med å møte de utfordringene som næringslivet står overfor. Det hjelper ikke å skrike ut om høye logistikk-kostnader dersom man samtidig plusser på prisene, slo adm. direktør Thor Bergby fast.

Etter omfattende rasjonaliseringstiltak hadde Linjegods klart å redusere de faste kostnadene med 8,5 prosent det siste året, mens selskapets egne logistikk-kostnader var blitt ytterligere redusert.

 

Andre saker fra Logistikk & Ledelse nr. 1-1994:

 

Siemens i Oslo var bedre enn Berlin

I løpet av tre år hadde elektronikkfabrikken til Siemens på Linderud i Oslo utført en gjennomgripende omlegging av hele produksjonen. Det hadde resultert i halvert gjennomløpstid for varer i arbeid, 500 prosent reduksjon av omstillingstider i produksjonen og vrakprosenten var bare 1/3 av den opprinnelige. Kontinuerlige forbedringer basert på JIT-filosofien hadde vært utslagsgivende for suksessen. Av motivasjonshensyn fikk prosessen mottoet "Bedre enn Berlin".

 

Tollpost satte ny standard

Tollpost-Globe var den første norske aktøren som kunne tilby tidsgarantier på ordinære stykkgodsforsendelser til og fra Tyskland.

Bakgrunnen var at hovedsamarbeidspartneren Nedlloyd garanterte distribusjon hvor som helst i Tyskland innen 24 timer.

– Godset går direkte fra vårt knutepunkt på Alfaset til Nedlloyds hovedterminal i Hamburg. I realiteten knytter vi bare sammen to innlandsnett, sa Rolf Klamroth, ansvarlig for utlandsdivisjonen i Tollpost-Globe.

Kilde: Logistikk & Ledelse nr. 1-1994

KLIKK for alle artikler i Logistikk & Ledelse RETRO.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.093