23948sdkhjf

Betongbedrift: - Staten gir urettferdige fordeler til treindustrien

Loe Betongelementer har klaget Norge inn for ESA, som er overvåkingsorganet for EØS-avtalen.

"Drammens rikeste lei av forskjellsbehandling: – Gjelder hundrevis av arbeidsplasser", skriver dt.no.

Det er Lars Kristoffer Loe (bildet) i Loe Betongelementer som nå reagerer på at massivtre støttes fremfor betongelementer. Han har lenge reagert på påstander om at massivtre er mer klima- og miljøvennlig enn andre byggematerialer.

– Når du ser hele byggets livsløpsstatus så får du et annet regnestykke. Bruk av stål og betongelementer gir mer bruksareal og mer fleksible bygg, så totalregnskapet blir et annet, sier Lars Loe til dt.no.

Avisen skriver videre at Loe Betongelementer er en av 170 medlemmer i Betongelementforeningen. Sammen med Norsk Stålforbund, som har 250 medlemsforetak, har de nå klaget Norge inn for ESA, som er overvåkingsorganet for EØS-avtalen.

Bakgrunnen er at de mener staten gir urettferdige fordeler til treindustrien som gjennom offentlige støtteordninger årlig får overført 450 millioner kroner.

– Dette er en ordning som hindrer nyskaping og utvikling i byggebransjen. Vi er ikke imot at skogbruket og treindustrien får støtte til utvikling og innovasjon, men vi krever at byggeindustrien likebehandles, sier John-Erik Reiersen, daglig leder i Betongelementforeningen til dt.no.

For Loe Betongelementer betyr denne saken mye, da det gjelder flere hundre arbeidsplasser.

er dette en viktig sak.

– Vi kan tilby kortreiste byggematerialer, og til nå har gjerne massivtrebygg kommet fra Østerrike, sier Loe til dt.no.

Les hele saken bak betalingsmur på dt.no.

Opphav og kilder: dt.no

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078