23948sdkhjf

Ny asfaltfabrikk på Sørlandet

Med ny asfaltfabrikk på Rugsland i Birkenes står NCC klare til å levere asfalt til Sørlandets mange asfaltprosjekter.

– Agder fylkeskommune er en vesentlig kunde knyttet til asfaltlegging og omsetter normalt totalt sett for ca. 100 mill. kroner pr. år. Fra 2022 vil fylkeskommunen ikke bare ha pris som tildelingskriterium, men også vurdere klimautslipp og eventuelle andre kriterier. Vi gratulerer med ny fabrikk basert på moderne og miljøvennlig teknologi, sa fylkesordfører Arne Thomassen under åpningen tirsdag.

Mellom 50 og 60 asfaltarbeidere vil være i arbeid med asfalt produsert ved den nye fabrikken. I tillegg til leveranser til NCCs asfaltenhet vil det også leveres til en rekke andre asfaltentreprenører på Sørlandet.

Moden for utskiftning

Arbeidet med å sette opp den nye fabrikken startet i august og fra i midten av mars har den nye fabrikken blitt prøvekjørt og justert.

– Å få starte opp en høyteknologisk og moderne asfaltfabrikk på Rugsland blir for oss i NCC en høytidsdag. Vi kan bruke mer gjenbruksasfalt og vil få en sikker og svært forutsigbar produksjon, sier adm. direktør Henrik Bager i NCC Industry.

NCC har vært til stede på Rugsland i en årrekke og i 2006 ble den forrige fabrikken satt opp. Produksjonen ved denne fabrikken gikk frem til desember 2020. Produksjonskapasiteten har vært begrenset og asfaltfabrikken var absolutt moden for utskifting.

– Sammen har vi utviklet det beste og mest bærekraftige produksjonsutstyret som finnes på asfaltmarkedet, sier Sigve Andersen produksjonssjef i NCC Industry.

NCC Green Asphalt

NCC Industry vil produsere på lav temperatur, bruker LPG-gass som fyringskilde (tilrettelagt for å kunne bruke trepellets) og har et system som gjør at vi kan produsere med en høy grad av gjenbruksasfalt.

Gjenbruksasfalt er gammel asfalt som brukes på nytt i ny asfaltproduksjon. I NCCs lavtemperaturasfalt NCC Green Asphalt, er gjenbruksasfalt en sentral innsatsfaktor, som sammen med produksjon på lav temperatur bidrar til reduserte Co2-utslipp.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.093