23948sdkhjf

Entreprenørene skal ikke lenger betale moms på omtvistede krav

Fremskrittspartiet har fått flertall for sitt representantforsalg om å endre regelverket slik at entreprenører betaler moms først når omtvistet krav er avklart.

Finanskomiteen har i dag avgitt innstilling på Fremskrittspartiets representantforslag om å suspendere betalingsplikten for merverdiavgift når krav er omtvistet. Entreprenørene kan nå belage seg på at momsregelverket blir endret slik bransjeorganisasjonene har jobbet for i flere år.

Hans Andreas Limi (FrP) ankommer finansdebatten i stortinget, mandag morgen.

– Vi har fått et flertall på at regjeringen må gjøre nødvendige forskrifts- og regelendringer i tråd med det bygg- og anleggsbransjen er opptatt av, nemlig at man skal slippe å innbetale moms på omtvistede krav, sier Hans Andreas Limi, stortingsrepresentant for Fremskrittspartiet og medlem av finanskomiteen, til Byggeindustrien.

Når dette trer i kraft avhenger av hvor raskt regjeringen klarer å jobbe, men i vedtaket står det at regjeringen må komme tilbake til Stortinget med dette så raskt som mulig, og senest i forbindelse med Statsbudsjettet for 2022.

Entreprenørforeningen Bygg og Anlegg (EBA) har jobbet med moms-saken i lang tid. Administrerende direktør Kari Sandberg beskriver dagens vedtak som fantastisk gode nyheter for entreprenørene. 

Kilde: Byggeindustrien / EBA

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.093