23948sdkhjf

Linde har passert 1.000.000 motvektstrucker

Siden 1959 har Linde Material Handling produsert motvektstrucker i tyske Aschaffenburg, og i forrige måned rullet motvektstruck nummer én million ut av fabrikken.

Øyeblikket da jubileumstrucken forlot produksjonslinjen ble naturligvis feiret med pomp og prakt (se video lenger ned i saken) og dagen etter ble trucken, en Linde H35, sendt til Spania der den skulle tas i bruk av Colorobbia España S.A., en av landets ledende leverandører av produkter som benyttes i produksjon av keramikk- og glass. Colorobbia har for øvrig vært Linde-kunde i 24 år og har en truckpark på drøyt 60 enheter.

Les også: Hurraguttene til Hesselberg og Linde

Revolusjonerte med hydrostatisk drift

I 1955 hadde Güldner-Motoren-Gesellschaft utviklet «Hydrocar» – verdens første transportkjøretøy med hydrostatisk drift. Güldner var blitt etablert i 1904 av blant annet Carl von Linde som senere overtok selskapet som ble forløperen til dagens Linde Material Handling.

I 1959 var også verdens første motvektstruck med hydrostatisk drift ferdig utviklet og produksjonen av «Hubtrac» startet opp i Aschaffenburg. Den ble offentlig lansert på Hannover Messe året etter og Hubtrac revolusjonerte raskt markedet for gaffeltrucker som den gang var preget av å være vanskelige å manøvrere. Takket være den hydrostatiske driften var Hubtrack utstyrt med dobbel pedalstyring som gjorde at truckføreren slapp å skifte gir for å skifte kjøreretning, noe som gjorde trucken svært ideell for lasting og lossing av gods.

Fra overleveringen av jubileumstrucken til Colorobbia España S.A. Fra venstre: Edoardo Bocini, styremedlem i Colorobbia; Gonzalo Trilles de Castro, daglig leder av Colorobbia; Paulina Juárez, Vice President Kion ITS Iberia; Jaime Gener, daglig leder av Linde Material Handling Iberica og Ventura Fraile, daglig leder av Lindeforhandleren Ventocar. Foto: Linde

Les også: Starten på en helt ny generasjon

Ny generasjon elektriske motvektstruck i juni

– Målet vårt har alltid vært det samme, å gjøre det mulig for kundene våre å gjøre prosessene sine så effektive og trygge som mulig for en mer vellykket virksomhet, forklarer Stefan Prokosch, Senior Vice President Brand Management i Linde Material Handling. – Vi har allerede siktet mot neste viktige milepæl: lanseringen av Lindes nye generasjon elektriske motvektstruck i juni, legger han til.

Kilde: Linde

KLIKK for alle artikler i Truck i fokus.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094