23948sdkhjf

ABC i dårlig styring: Ledet tre selskaper til konkurs

I forrige måned ble ABC Byggetjenester AS på Slemmestad slått konkurs. Tidligere hadde styrelederen gått konkurs med både ABC Bygg Norge AS og ABC Byggtjenester AS.

Den siste konkursen er politianmeldt, skriver Drammens Tidende. ABC Byggetjenester AS ble nyregistrert i Brønnøysundregistrene i mai 2015 med navnet Norhandel AS og med formål om blant annet å drive Import, markedsføring og distribusjon av varer, konsulenttjenester innen selskapsledelse. Fire år senere endret det navn til ABC Byggetjenester AS og med formål om bygg- og anleggsvirksomhet. Ifølge Drammens Tidende ble det gjort to måneder etter at styrelederen hadde gått konkurs med ABC Byggtjenester AS. Ikke nok med det: I 2008 hadde vedkommende gått konkurs med selskapet ABC Bygg Norge AS.

Skattekrav på nesten 690.000 kroner

Ifølge hjemmesiden til ABC Byggetjenester utførte selskapet større oppussingsprosjekter med hovedvekt på bad og våtrom men utfører oppussing av hele boliger. Ifølge Proff.no hadde selskaper inntekter på 268.000 kroner det første driftsåret, 50.000 kroner i 2016, mens det ikke er oppført inntekter hverken i 2017 eller 2018 som er de siste offentliggjorte regnskapene.

Konkurs ble åpnet 3. mars etter begjæring fra Skatteetaten for manglende innbetaling av merverdiavgift, tvangsmulkt, forskuddsskatt, restskatt og forsinkelsesrenter. Til sammen utgjør skattekravene etter konkursen nesten 690.000 kroner, skriver Drammens Tidende.

Mistanke om flere straffbare forhold

Nylig ble det avholdt skiftesamling etter konkursen og her kom det frem at selskapet hverken har levert regnskap eller skattemelding for 2019. Derfor har Skatteetaten skjønnslignet selskapet for 2019.

Det er ikke blitt ført regnskap for 2020 eller inneværende år, samtidig som at det er blitt utbetalt lønn som hverken har blitt innberettet eller trukket skatt av.

Det er mistanke om flere straffbare forhold i forbindelse med konkursen som er blitt politianmeldt både av bostyrer og av skatteetaten. Det er kommet inn 19 krav i boet på til sammen like over 1,1 millioner kroner. Det er lite med penger i boet. 32.000 kroner er kommet inn ved salg av to biler – den ene hadde ikke EU-godkjennelse, skriver Drammens Tidende.

Opphav og kilder: Drammens Tidende

KLIKK for alle artikler i Konkurser og nedbemanning.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.126