23948sdkhjf

SaltenBygg: 35 års virke endte med konkurs

SaltenBygg AS, en av de eldste virksomhetene i Sørfold kommune i Nordland, er gått konkurs. Ifølge daglig leder har de to siste årene vært tøffe for byggefirmaet, men koronautbruddet var ikke hovedårsaken.

– Det er en helhetsvurdering som er gjort. Det er sammensatt av flere problemstillinger som bedriften har slitt med det siste året. Det er dessverre ikke mulig å fortsette videre, fastslår daglig leder Viggo Andreassen Hegge til Avisa Nordland.

SaltenBygg AS var lokalisert i Straumen i Sørfold kommune, ca. 15 kilometer nord for Fauske, og var totalentreprenør med lang erfaring fra oppføring av alle typer bygg og restaureringsoppgaver. Virksomheten startet med et enkeltmannsforetak i 1984 og to år senere ble Salten Byggservice AS etablert. I 2012 ble navnet endret til SaltenBygg AS som i 2019 ble kjøpt opp av firmaet Salten Entreprenør og Eiendom AS og fikk ny ledelse.

Kraftig svikt i omsetningen

Ifølge Proff.no omsatte selskapet for 36,7 millioner kroner i 2018 og 29 millioner kroner i 2019, begge årene med et driftsresultat på rundt 1,5 millioner. I fjor falt omsetningen til 13,6 millioner og selskapet fikk et negativt driftsresultat på 1,3 millioner.

Til an.no sier Hegge at de to siste årene har vært ganske utfordrende. Foruten å ha mistet viktige oppdrag har SaltenBygg også vært i noen tvistesaker som har vært tungt for bedriften. Han legger til at koronautbruddet ikke er hovedårsaken til at de gir seg, men at den helt klart påvirket dem også.

Opphav og kilder: Avisa Nordland

KLIKK for alle artikler i Konkurser og nedbemanning.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
STILLINGSARENA
Gå til stillingsoversikten
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Eskil fra Aurland: Arvelig belastet fra Turlid Transportservice
Derfor bryter Tesla Semi sammen
61 sjåfører anmeldt ved Lanner: - Uheldig at våre anmeldelser blir henlagt av politiet
AF Gruppen skal bygge ny E6 nord for Lillehammer
Trivselstrucking! TransportMagasinet har vært på jobb med Jon Erik Hansen
DB Schenker med rekordtall - driftsresultat på 20,4 milliarder kroner
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.095