23948sdkhjf

Miljøasfalt på riksvegene: Ruller ut 1000 km denne sesongen

Innen september skal Statens vegvesen asfaltere 1000 km riksvei. Nær én million tonn asfalt skal legges på riksveiene i løpet av sesongen.

Det er for det meste snakk om reasfaltering av lengre strekninger, og enkelte steder må også fundamentet forsterkes før nytt dekke kan legges.

Klimakrav i alle kontraktene

I kontraktene for asfaltarbeidene er det lagt vekt på CO2-utslipp, i tillegg til kvaliteten på asfalten. Dette er det tredje året CO2-utslipp vektes av Statens vegvesen ved tildeling av asfaltkontrakter.

– Det er bra for miljøet å ta godt vare på veiene vi allerede har. Når vi i tillegg kan vi asfaltere på en mest mulig klimavennlig måte, er det enda bedre, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide.

Bedre asfaltdekke

Hvert år måler Statens vegvesen den såkalte dekketilstanden på alle riksveiene. Dette sier noe om kvaliteten på veien, som spor og jevnhet i asfaltdekket. Dette avgjør hvilke veier som får ny asfalt hver sesong. I 2016 var dekketilstanden på riksveiene på 90,5 prosent. I løpet av 2021 beregnes den å komme opp på 93 prosent.

– Denne regjeringen har satset mye på å forbedre veiene våre de siste årene, både med å bygge nye veier, men også gjennom vedlikehold. Asfaltarbeidene som gjøres hvert år er en viktig del i dette arbeidet, sier Hareide.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.109