23948sdkhjf

Maskin falt gjennom betonggulv – skadet håndmann

Entreprenøren har fått pålegg om å kartlegge årsakene til ulykken og vurdere risikoen for at noe lignende kan skje igjen.

Dette er saken om maskinentreprenøren T. Holand Maskin som var uheldig under riving av den gamle svømmehallen på Lagård i Egersund. Arbeidstilsynet understreker også, i saken som stod i Dalane Tidene, at de har et godt inntrykk av bedriften, men at det var noen mangler / ting som burde gjøres annerledes..

Ulykken skjedde da en beltegraver falt gjennom betonggulvet og grabben traff bygningsmasse som så igjen traff en håndmann. Han ble tatt hånd om av helsepersonell og sendt til Stavanger Universitetssykehus.

Arbeidstilsynets konklusjon: T. Holand Maskin AS «mangler kartlegging og risikovurdering av håndmenn, samt en rutine som sier noe om hvordan håndmenn skal arbeide/opptre i nærheten av maskin».  Firmaet har fått pålegg om kartlegging av årsakene til ulykken og vurdere risikoen for at det kan skje igjen. De må også iverksette tiltak og/eller utarbeide en plan for å redusere mulighetene for noe slikt kan skje igjen. 

T. Holand Maskin AS har vedtatt pålegget og daglig leder Kristen Holan sier at firmaet allerede har gjennomført oppgaven. 

Opphav og kilder: Dalane Tidene

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.08