23948sdkhjf

Kjører tippbil: Beathe fra Tynset

MENNESKENE PÅ VEIEN
“Vi ska laste okser altså”

  • Sjåfør: Beathe Fj. Indsetviken
  • Bosted: Tynset
  • Kjører: Stort sett lokalt i Østerdalen
  • Bil: Scania R 620 tippbil
  • Beathe har kjørt lastebil siden 2012. I dag kjører hun tippbil og anleggsmaskin for Alvdal Graveservice på Alvdal, men det hender hun er ute på oppdrag for Jonstad Auto og dyrebil for Nortura.
  • Instagram: @betongbetty

“Jeg har i grunn aldri interessert meg for hverken maskiner eller biler, men plutselig havnet jeg bak spakene i en maskin.

Jeg ville rett og slett gjøre noe annet, og jeg tenkte at det var lurt å kunne være mer fleksibel. Jeg jobba da som avløser og hadde litt ugunstige arbeidstider. Så ringte jeg tilfeldigvis en som driver et betongfirma, og jeg fikk jobb på dagen. Så jeg startet med å kjøre hjullaster før jeg tok lastebillappen.

Etterhvert gikk jeg et 19-ukers kurs og fikk fylt på sertifikatet. Siden den gang har jeg aldri angra for valget om å være yrkessjåfør.

En morsom opplevelse jeg har fra min hverdag som yrkessjåfør er da jeg møtte en bonde på et oppdrag. Da jeg som jente på knappe 50 kilo åpnet lastebildøra, sto bonden på utsiden og nesten datt i bakken. Han sa: "Vi ska laste okser altså, åssen har du tenkt å fikse det?" 

Enden på det hele ble at jeg fikk veldig skryt for at det gikk så smertefritt som mulig. Det var jo moro.

Ute på veien går det i det meste fra radio, podkast, og Spotify som stadig spiller opp til dans. Jeg har ingen favorittstrekning som jeg kjører, men den tida med seterkjøring er absolutt favoritten. Det er så mange flotte seterdaler rundt omkring.

Når jeg ikke er på jobb så bruker jeg tid på hesten min.”

Kilde: Tungt.no

Artikkelen er en del av vårt tema om Menneskene på veien.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078