23948sdkhjf

Dette er de 10 viktigste sakene for NLF-medlemmene

Norges Lastebileier-Forbund har akkurat fått svar fra 500 medlemmer om som er det viktigste forbundet kan jobbe med i 2021. Sosial dumping står aller øverst på listen

TRANSPORTNÆRINGENS BEHOV:
Norges Lastebileier-Forbund er som kjent først og fremst et forbund for de mindre bedriftene innen godstransport på vei. Majoriteten av bedriftene har fem eller færre ansatte.

Av de 500 bedriftene som har svart, er over halvparten i denne kategorien.

– Medlemsundersøkelsene er et av våre aller viktigste verktøy for å høste tilbakemeldinger fra NLF-folket, og gir oss et verdifullt bilde av hva medlemsmassen ønsker at vi skal prioritere, sier NLF-direktør Geir A. Mo til foreningens hjemmeside lastebil.no.

Budskap til politikerne

Han legger til at spesielt frem til stortingsvalget vil tilbakemeldingene bety mye for hvordan NLF driver påvirkningsarbeid mot politikerne.

Ved publisering av topp-10-listen sier ikke NLF noe om hvor mange spørsmål bedriftene ble stil, men samtlige topp-10-saker rangere som "mege viktig".

– NLF har i mange år vært opptatt av like konkurransevilkår, å avsløre transportkriminalitet og å bedre arbeidsvilkårene for sjåførene. Like viktig har arbeidet for å bygge ut og vedlikeholde vegene våre vært, selve fabrikkgulvet til de ansatte i våre bedrifter. Resultatet i undersøkelsen forteller oss at vi er på linje med våre medlemmer, konkluderer Mo.

De 10 toppsakene rangerer svært tett i poenggiving, så det er naturlig å si at sosial dumping, vegstandard og ulovlig kabotasje regnes som like viktig. Og rett bak følger drivstoffavgift - som nok henger tett sammen med det vondeste av alt, drivstoffprisene.

Er du enig i topp 10?

Dette er topp-10-listen til NLF. Er lesere av Tungt.no lesere enige med NLF-medlemmene i at dette er det viktigste å jobbe med for godstransport på vei - eller finnes det viktigere saker å ta tak i? Svar gjerne i undersøkelsen under.

  1. Sosial dumping
  2. Vedlikehold av veger
  3. Vinterdrift av veger
  4. Ulovlig kabotasje
  5. Drivstoffavgift
  6. Vegbygging
  7. Ansvarliggjøring av transportkjøper
  8. Trafikksikkerhet
  9. Arbeidstidsordninger/kjøre- og hviletid
  10. Takst- og billettsystemer, bompenger, ferjer

Opphav og kilder: Lastebil.no

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094