23948sdkhjf

Lyst ut: Ta med spett! Nå skal Torghatten skredsikres

Åpen tilbudskonkurranse for skånsom rensk med klatrelag slik at skredrisikoen reduseres til et akseptabelt nivå.

Statens vegvesen ønsker tilbud på gjennomføring av skredsikringstiltak ved Torghatten.

Før Torghatten kan videreutvikles som destinasjon, er det ønskelig å få mer kontroll over forholdene på stedet ved å gjennomføre sikringstiltak langs sti, står det i beskrivelsen fra vegvesenet.

Ikke mulig med kranutstyr

Gangsti rundt Torghatten skal følge sikkerhetsklasse S1 iht. Pbl/TEK17. Dette innebærer at skredrisiko ikke skal elimineres som følge av tiltak, men reduseres til et akseptabelt nivå. Renskearbeidene må utføres av klatrelag da det ikke er tilkomst for kranutstyr.

Bilde under: Den nordlige åpningen.

Primært spettrensk

Omfanget av arbeidene må vurderes fortløpende i samråd med byggherre/ geolog. Det skal legges opp til skånsom rensk, hvor kun opplagt løs stein tas ned uten å virke destabiliserende. Arbeidene med skredsikring vil dermed primært bestå av enkel spettrensk, men det kan ved enkelte tilfeller være nødvendig å låse objekter med sikringsmateriell.

Bruk av bergbolter kan være aktuelt i renskeområder, primært hvis en ved rensk står i fare for å destabilisere bakenforliggende bergblokker.

Bilde under:  "Den frodige kysten” er det Nasjonal turistveg Helgelandskysten blir omtalt som. Strekningen har, som andre turistvegstrekninger, et antall spektakulære utsiktspunkt, men hullet i Torghatten må nok betegnes som den mest spesielle attraksjonen.

Klatrelag

Renskearbeider må utføres av klatrelag da det ikke er tilkomst for kranutstyr. På grunn av manglende erfaring med rensk i området er omfanget av arbeidene veldig usikre, og må vurderes fortløpende.

Fristen for mottak av forespørsel om å delta er 3.juni 2021.

Arbeidene kan tidligst starte opp i midten av august av hensyn til turisttrafikken. Det er generelt frarådet ferdsel i fjellområdet etter 1.oktober 2021.

Kilde: Statens vegvesen

KLIKK for alle artikler i Anbud oppdrag kontrakter.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.141