23948sdkhjf

Fv.30 tålte ikke vogntog etter hverandre

Trafikk av mange vogntog som kjører etter hverandre i teleløsningen, har gjort stor skade.

Østerdalen: Stengt Rv.3 førte til slitasje på Fv.30.

Fylkesutvalget i Innlandet vil utbedre en 67 km lang strekning mellom Tynset og Åkrestrømmen i Rendalen. 

30 millioner i strakstiltak

Handlingsprogrammet for fylkesvegene i Innlandet i 2022-2025, som skal behandles til høsten, har derfor forslag om å bruke 40 millioner på fylkesveg 30 fra 2022.

Nå har vegen fått så omfattende skader, at fylkesutvalget bevilger 30 millioner til tiltak i år, for å reparere de mest akutte skadene. Dette skal hindre at det på sikt blir enda dyrere å sette vegen i trafikksikker stand.

- Håpløst at Staten belaster fylket

- Når riksveg 3 er stengt på grunn av ulykker eller vegarbeid, bruker de fleste trafikantene fylkesveg 30 som omkjøringsveg. De siste årene har Statens vegvesen utført mye vedlikeholdsarbeid på riksveg 3. Mange har derfor valgt fylkesveg 30 for å slippe å vente i kø, sier Sjur Strand (AP), som er konstituert leder av hovedutvalg for samferdsel

Trafikk av mange vogntog som kjører etter hverandre i teleløsningen, har gjort stor skade.

- Det er bekymringsfullt at Staten overfører en stor belastning på fylkeskommunen på denne måten. Det er ganske håpløst at fylkeskommunen ikke får noen kompensasjon for å holde Staten med omkjørings- og beredskapsveger, legger Strand til.

Asfalt er ikke nok

Rådet fra fylkeskommunedirektøren til politikerne er å gjøre punktvise tiltak i grunnen, før vegen får ny asfalt. Aktuelle tiltak er å skifte ut dårlige masser for å øke bæreevnen, bytte ut ødelagte stikkrenner, grøfting og drenering.

Kilde: Innlandet fylkeskommune

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.047