23948sdkhjf

GK setter rekord i Sogn og Fjordane

I en samspillskontrakt med Veidekke skal GK levere ventilasjon og bygningsautomasjon til det nye «Livabygget ved Nye Førde sykehus. Kontrakten på 44 millioner kroner er så langt den største for GK i Sogn og Fjordane.

GK opplyser at alle fag har sittet sammen i ett år med Veidekke og Helse Førde og utviklet prosjektet ut fra Helse Førdes bestilling «mest mulig sykehus innenfor kontraktssummen».

Les også: Veidekke skal bygge sykehus for 685 millioner

– Det har vært krevende å få på plass alle funksjonene Helse Førde vil ha innenfor rammen av prosjektet, men prosessen har vært preget av tillit og respekt. Det har vært veldig inspirerende å være med i prosessen, sier Bjarne Moldenes, prosjektsjef i GK.

Han forteller at prosjektet i løpet av prosessen ble endret fra å bestå av et lite nybygg og mye rehabilitering av eksisterende bygg, til å bli et stort nybygg og mindre rehabilitering.

– Dette gir bedre kontroll på kostnader og sikrer den daglige driften på sykehuset gjennom byggeprosessen, fortsetter Moldenes.

Livabygget

I nybygget på 13.000 kvadratmeter over ni etasjer kommer det blant annet fire nye fødestuer, en ny sengepost for føde- og barselomsorg og en ny barneavdeling. En operasjonsavdeling med åtte operasjonsstuer skal avløse dagens operasjonsstuer fra 1970-tallet.

Nybygget skal kobles sammen med det eksisterende hovedbygget og medfører rehabilitering av 2.000 kvadratmeter.

Bygget skal stå klart til bruk våren 2024.

Opphav og kilder: GK

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.08