23948sdkhjf

Se bildene: Kardang-festival i koronaens tid

Kardang-festivalen i Seljord ble arrangert helga før 17. mai. Om lag 50 nye og gamle biler samlet seg til et minitreff grunnet kororonapandemien.

LASTEBILER PÅ TREFF: Ansvarlig for Kardang-festivalen i Seljord, Jan Olav Braaten, opplyser til Tungt.no at det er sjette året på rad at festivalen går av stabelen. 

- I fjor og i år ble annerledes enn tidligere år grunnet koronaen. Konsert, dans og andre sosiale arrangement har vi måttet kutte ut. Derfor består festivalen i år hovedsakelig av en konvoi, sier Braaten (bildet under)

Mest sexy...

Om lag 50 biler hadde på forhånd meldt sin ankomst til gården ved Seljordsvannet. I tillegg kommer det en del som ikke har meldt seg på forhånd. Rekorden er på 75 biler. Det var i 2018. 

-Vi pleier også å ha ulike kåringer. Også dette må vi droppe i år på grunn av koronaen, men vi vil kåre den mest «sexy sjåføren», sier Braaten smilende. 

Til vanlig pleier det å være både konserter og dans i «Trallehallen», som Braaten har satt opp på eiendommen sin på grensa mellom Bø og Seljord kommune. 

Kommer langveis fra

Bilene på Kardang-festivalen kommer fra hele Sør-Norge, inklusiv flere biler fra Vestlandet. 

Fra Svelvik (bildet over) kommer vennene Rolf Amundsen, Leif Christiansen og Børre Borgersen. Amundsen har tatt med seg sin Scania LS 110 Super 1971-modell. Det er andre gang de deltar på Kardang-festivalen. 

- Jeg pleide å kjøre en slik da jeg jobbet. Nå er jeg pensjonist, sier Amundsen til Tungt.no. Nå har han den eldre lastebilen som hobby.

Oppå lasteplanet har han montert et lite soverom, som han kan bruke når han deltar på ulike treff, inklusiv Kardang-festivalen. 

-Vi er her fordi vi møter andre likesinnede og får sett på mange biler, sier de tre. 

Alt på en dag

Vanligvis går festivalen over tre dager – fra fredag til søndag – men i fjor og i år skjer alt på en dag. Og konvoien som kjører en rundtur i Telemark, er høydepunktet.

Noen som kommer langveis fra ligger over i bilene sine. Slik rammer koronaen også en liten nisjefestival i tjukkeste Telemark. 

Kilde: Tungt.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094