23948sdkhjf

Anleggsarbeider Silje fra Atterås

GRØFTENS HELTER
“Det ble noen 1000 kubikk"

  • Helten: Silje Atterås
  • Bosted: Atterås i Hyllestad kommune
  • Maskin: Ulike maskiner, men for det meste en 16 tonns Doosan hjulgraver og en 14 tonns Doosan beltegraver.
  • Silje har jobbet i anleggsbransjen i tre og et halvt år med læretiden hos Grunnfjell AS.
  • Instagram: @siljeatteraas

“Det var faren min som inspirerte meg til å starte i anleggsbransjen. Jeg har hatt en interesse for dette hele livet. Fra jeg ble født har han hatt en enmannsbedrift, og jeg er en ordentlig pappadalt. Han har alltid vært mitt forbilde. Når han skulle på jobb ville jeg heller være med han i gravemaskinen enn å være i barnehagen eller på skolen.

Det beste med jobben min er egentlig alt. Arbeidsdagene er så varierte at ingen dag er lik. Jo mer jeg lærer meg og viser at jeg får til ulike oppgaver, jo flere oppdrag får jeg utføre alene. For min del har jeg fått mer mestringsfølelse etter at jeg tok fagbrevet. Gjør man et godt arbeid får man den skryten man skal ha.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Vi er åtte ansatte i firmaet, og fellesskapet er veldig bra. Fredagene er den beste dagen i uken, for da er det fredagsburger på Yx for alle arbeiderne.

Vi er et lite firma og har ikke faste maskiner. Vi bruker den maskinen vi får tildelt for den jobben vi skal gjøre. Det kuleste oppdraget jeg har vært med på er å være med sjefen å sprenge til en idrettshall. Det ble noen 1000 kubikk.

Fremover nå ser jeg for meg å sitte med tre fagbrev. Et som maskinfører, vei og anlegg og ikke minst fjell og bergverk som jeg aller helst vil ha.

Og til slutt vil jeg si at vi er alt for få jenter i denne bransjen, og trenger flere. Jeg kjenner selv på at jeg gjerne skulle hatt flere kvinnelige kollegaer."

Opphav og kilder: Tungt.no

KLIKK for alle artikler i Grøftens helter!.

Kommenter artikkelen (1)
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.095