23948sdkhjf

Vedtok bypakke: 6,5 milliarder

Stortingsproposisjonen «Utbygging og finansiering av Bypakke Tenk Tromsø» er vedtatt i Stortinget.

Nå starter arbeidet med tidenes største samferdselsløft i Tromsø, skriver Troms og Finnmark fylkeskommune på sine nettsider.

6,5 milliarder 

Den samlede økonomiske rammen for Tenk Tromsø er 6,5 milliarder kroner. Pengene skal brukes til å skape god framkommelighet for alle, med hovedvekt på tiltak som fremmer buss, sykling, gåing og næringslivstransport. Det er også et hovedmål å nå nullvekstmålet i personbiltransport. I løpet av den femtenårige prosjektperioden skal det i tillegg til viktige tiltak for trafikksikkerhet og fremkommelighet, bygges ny bru til Kvaløya og ny tunnel mellom Breivika og Langnes.

Bomstasjoner i 2022

Finansieringen av prosjektene i Tenk Tromsø er et spleiselag mellom myndighetene og bilister. Arbeidet med brukerfinansiering starter nå, og det er forventet at innkreving vil starte høsten 2022. 

Tenk Tromsø er et samarbeidsprosjekt mellom Tromsø kommune, Troms og Finnmark fylkeskommune, Statens vegvesen og innbyggerne i Tromsø. Tromsø kommune og Troms og Finnmark fylkeskommune skal bidra med en egenandel på minst 20 prosent av investeringskostnaden på kommunal eller fylkeskommunal veg.

Handlingsprogram

Planleggingsarbeidet er godt i gang allerede. Handlingsprogram og rekkefølge for hvilke prosjekter som skal starte opp i den første fireårsperioden skal behandles politisk i løpet av høsten 2021. Det første handlingsprogrammet gjelder for perioden 2021-2024. Det er kommunestyret og fylkestinget som beslutter hvilke tiltak som skal gjennomføres, og når.

Opphav og kilder: Troms og Finnmark fylkeskommuine

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063