23948sdkhjf

Generasjon Hydrogen er på vei fra Mercedes - artig video

Hydrogensak nummer to dag: Daimler er i ferd med å starte den heftige testingen av Mercedes-Benz GenH2 Truck. Kundetester er planlagt fra 2023.

LASTEBILER OG TEKNOLOGI: Hydrogen som drivstoff i lastebiler er et av de heteste temaene blant produsentene for tiden.

Og det passer jo godt, når det også foregår store investeringer i hydrogenprosjekter generelt. Det gjelder ikke bare her til lands, men med ganske stort trøkk i Europa også.

Bildene som er vedlagt dagens melding fra Daimler viser Mercedes-Benz GenH2 Truck kjørende på lukket bane, men ambisjonen er at den skal teste på offentlig vei allerede i år.

Veien frem er imidertid lang, retter sagt skal det kjøres millionvis av kilometer de neste to årene - før første tester sammen med utvalgte kunder skal skje 2023. Oooooog....

Serieproduserte biler til kunder er ventet i 2027.

For ordens skyld, Daimler-teknologien er "tradisjonell" brenselcelle som lager strøm til elektromotorer, ikke ombygget dieselmotor, slik den JCB-løsningen vi kunne rapportere om tidligere i dag.

Ambisjonen er for Daimler er biler som kan kjøre 1000 km mellom påfylling av ny hydrogen. Selv om bilen ser veldig ut som en Actros vi kjenner, er GenH2 Truck bygget opp på nytt fra bunn av.

Video av bil (sett på lyd) høres jo også ut som noe fra sciencefiction. Det er mer som et hurtigakselereende tog - og ut av "pipa" ser det ut til å komem vanndamp.

Er det slik fremtiden blir? Videoen fra Daimler er egentlig ganske kul :)

Kilde: Daimler

Artikkelen er en del av vårt tema om Tungt og fossilfritt.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.062