23948sdkhjf

Mektig konsolidering: Nor-log kjøper seg opp på Nord-Vestlandet

Nor-log Gruppen, som er eid av Rune Furset og Kjell Skatvedt (og Posten Norge med 14 prosent), har akkurat kjøpt transportomsetning for drøyt 250 millioner kroner i FAFE-HAUER.

TRANSPORT OG NÆRINGSLIV: Bransjen "Godstransport på vei" er i Norge preget av mange små og noen få store bedrifter.

Den statusen er på sett og vis ikke så dum, for av dem som tjener prosentvis ok med penger i norsk transport, er det i stor grad selskaper med 10-20 millioner kroner i omsetning.

Konsolidering = Gladsak

Bransjen trenger likevel sine lokomotiver, som både kan matche store transportkunder, som kan skjerpe leverandørindustrien - og som har kjøttvekt til å bli lyttet til når myndighetene trenger råd og veiledning i transportsaker.

Derfor er et en faktisk gladsak for hele bransjen, når store Nor-log nå kjøper opp "lokale" styrker på Nord-Vestlandet.

Nor-log er som kjent selv en sammenslutning av "lokale" styrker, ved Suldal Transport og Miniekspress-selskapene, som allerde har kjøpt om Bring Frigo AS (!), dessuten Royal-Thermo og Tonnesbilan.

FAFE-HAUER-grupperingen består av:

  • Fafe Lbt AS - 15 mill omseting i 2019, ingen særlig omseting før det.
  • Fafe Trans AS - 55 mill omsetning i 2019, ganske stabil omsetning siste fem år
  • Hauer AS - 48 mill omsetning i 2019, solide vekst siste fem år
  • Hauer Rauma AS - 73 mill omsetning i 2019, voldsom vekst siste fem år

Ifølge pressemeldingen fra Nor-Log Gruppen omsetter de kjøpte selskapene for 270 millioner kroner i 2021, med 200 ansatte og 150 biler. Totalt venter dermed Nor-log Gruppen å nå en omsetning på rundt to milliarder kroner i 2021.

Skal fortsatt ledes lokalt

Hauer er etter det vi erfarer sterkt inne som leverandører til Posten Bring og PostNord. Fafe Trans har på sin side en solid portefølje for de største matvareleverandørene.

- Sammen med vårt eksisterende nettverk vil dette gi oss en sterk plattform for fremtidig utviklingsarbeid til beste for våre eksisterende og nye kunder, skriver konsernsjef Lars Arne Brøttem i Nor-log Gruppen i pressemeldingen.

Fremover skal ledelsen av  FAFE-HAUER fortsatt til å skje fra Molde og Ålesund, der de tidligere eierne (Finn A Fredvig-Erichsen i Fafe og Eric Johansson i Hauer) vil fortsette som lokale ledere og ressurspersoner.

Kilde: Pressemelding fra Nor-Log Gruppen, Proff, div kilder

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.118