23948sdkhjf

Skanska i støtet, signerte ny storkontrakt på E18

Skanska har signert kontrakt med Statens Vegvesen for E101 Forberedende arbeider, Fornebukrysset-Strand. Kontrakten har en verdi på ca. 930 millioner kroner.

OPPDRAG OG KONTRAKTER: Kontrakten er del av storprosjektet E18 Vestkorridoren, som består av nytt hovedveisystem mellom Lysaker i Bærum og Drengsrud i Asker kommune.

Når prosjektet står ferdig, vil ny E18 avløse en av landets mest trafikkerte veistrekninger, med års døgntrafikk opp mot 90 000 kjøretøy. 

E101 er den andre store kontrakten som lyses ut i storprosjektet, og omfatter forberedende arbeider for entreprise E102 Fornebukrysset-Strand, og arbeidet strekker seg over et anleggsområde på rundt 300 mål.  

Skanska var en av tre prekvalifiserte leverandører som deltok i konkurransen, og en av to som endte med å levere tilbud. Anskaffelsen ble gjennomført som konkurranse med forhandlinger, etter en metodikk Statens Vegvesen har utviklet til bruk i store entrepriser som E101. 

I henhold til anskaffelsesformen for oppdraget, tildeles kontrakten tilbyder med det beste forholdet mellom pris og kvalitet. Pristilbudene på E101 ble vurdert mot tre tildelingskriterier; organisering og nøkkelpersonell, gjennomføring av oppdraget og fremdrift, samt ivaretakelse av HMS på prosjektet – herunder SHA, YM og Klima. Det ble en svært jevn konkurranse om beste tilbud, der Skanska skal ha vunnet etter å ha scoret totalt sett høyest på de myke kriteriene.

Kilde: Pressemelding fra Skanska

Artikkelen er en del av vårt tema om Anbud oppdrag kontrakter.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.093