23948sdkhjf

To Rv.15-kontrakter lyst ut

Statens vegvesen ønsker tilbud på utbygging av 500 meter riksveg på Strynefjellet og utbedring av et kryss i Randen i Ottadalen.

To Rv.15-kontrakter er nå lyst ut. Begge prosjektene er utførelsesentrepriser og har tilbudsfrist henholdsvis 11. og 21. juni.

Rettere og bredere rv. 15 

Mellom Billingen og Nysætre på Strynefjellet, rett vest for bommen ved Billingen i Skjåk, har riksveg 15 i dag uheldig kurvatur og bredde som utgjør et standardsprang på strekningen over fjellet. Statens vegvesen vil rette ut kurven og utvide vegen for å gjøre strekningen mer trafikksikker.

Det innebærer bygging av ny veg over en strekning på ca. 500 meter, med breddeutvidelse til 8,5 meter og kurvatur som tilfredsstiller dagens krav. I kontrakten som Vegvesenet nå lyser ut, er det også en opsjon på breddeutvidelse til 8,5 meter på de gjenstående fire kilometerne på strekningen Billingen – Nysætre.

Bedre kryss og ny holdeplass 

Ved rv. 15 i Randen i Ottadalen, nærmere bestemt krysset mellom riksveg 15 og fylkesveg 51, som ligger sju kilometer vest for Vågåmo i Vågå kommune, skal utbedres. Dette er et kryss som i dag ikke tilfredsstiller vegnormalenes krav til utforming, og skaper trafikkfarlige situasjoner.

Kilde: Pressemelding: Statens vegvesen

Artikkelen er en del av vårt tema om Anbud oppdrag kontrakter.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.062