23948sdkhjf

Rekord: God start på året for Selvaag Bolig

Selvaag Bolig ASA overleverte 124 boliger i første kvartal og EBITDA-marginen justert for finanskostnader endte på 23 prosent. Ved utgangen av kvartalet hadde selskapet 1.349 boliger med en samlet salgsverdi på 6.627 millioner kroner under bygging.

– Salget i første kvartal var rekordgodt, og det har bidratt til at vi har igangsatt bygging av flere boliger enn vi har ferdigstilt. Vi hadde også gode marginer på boligene som ble overlevert i kvartalet. Vi forventer et godt og stabilt marked fremover og vi er posisjonert med gode produkter og unike boligkonsepter på de rette stedene, sier CEO Sverre Molvik.  

Ifølge en pressemelding hadde selskapet driftsinntekter på 567,8 millioner kroner i første kvartal, mot 209,1 millioner i samme periode i fjor.

Ikke direkte sammenlignbare tall

EBITDA justert for finanskostnader ble på 129 millioner kroner (117) hvilket tilsvarer en margin på 23 prosent (56).

Driftsresultatet endte på 115,3 millioner  (1.136).

Selskapet opplyser at resultatene ikke er direkte sammenlignbare med samme periode i fjor ettersom salget av store deler av Selvaag Boligs tomtebank til Urban Property ble gjennomført i første kvartal i fjor. Den hadde en engangseffekt på selskapets resultat før skatt på 1.029 millioner kroner, mens øvrig resultat før skatt første kvartal 2020 var på 108 millioner kroner.

Opphav og kilder: Selvaag Bolig

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.095