23948sdkhjf

Kjører komprimatorbil: Mari fra Tynset

MENNESKENE PÅ VEIEN
“Som liten var jeg mye med de å kjørte”

  • Sjåfør: Mari Oldertrøen
  • Bosted: Tynset
  • Kjører: Østerdalen
  • Bil: Både Scania og Volvo komprimatorbiler, og litt Scania G480 liftbil.
  • Mari tok førerkortet i mars/april 2021, og er i dag lærling på FIAS. Hun jobbet som vikar på FIAS i seks år før hun fikk lærlingplass.
  • Instagram: @moldertroen

“Jeg har vokst opp i en familie der bestefar hadde egen transportbedrift, og både onkel og pappa kjører lastebil. Så som liten var jeg mye med de å kjørte, og jeg har alltid synes det har vært veldig gøy. Både med onkel som kjører langtransport, og pappa som kjører mer i nærområde. Jeg er også generelt veldig glad i å kjøre bil.

Jeg begynte på vg1 TIP (teknologi- og industrifag), men det var mye frem og tilbake på forskjellige linjer før jeg endte opp på 19 ukers kurs på Våler nå i januar 2021.

I hverdagen som yrkessjåfør er det viktig for meg å ha gode kollegaer, da vi jobber mye to og to. Jeg trives også veldig godt med å kjøre alene. Jeg kjører mest komprimatorbil, men synes det er veldig gøy å få prøve andre ting også.

Det er veldig fint å kjøre rundt Femund og Elgå, og da hører jeg gjerne på musikk og koser meg. På fritiden kjører jeg gjerne bil eller strikker.”

Se tidligere Menneskene på veien her...

Kilde: Tungt.no

Artikkelen er en del av vårt tema om Menneskene på veien.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078