23948sdkhjf

Kjører komprimatorbil: Mari fra Tynset

MENNESKENE PÅ VEIEN
“Som liten var jeg mye med de å kjørte”

  • Sjåfør: Mari Oldertrøen
  • Bosted: Tynset
  • Kjører: Østerdalen
  • Bil: Både Scania og Volvo komprimatorbiler, og litt Scania G480 liftbil.
  • Mari tok førerkortet i mars/april 2021, og er i dag lærling på FIAS. Hun jobbet som vikar på FIAS i seks år før hun fikk lærlingplass.
  • Instagram: @moldertroen

“Jeg har vokst opp i en familie der bestefar hadde egen transportbedrift, og både onkel og pappa kjører lastebil. Så som liten var jeg mye med de å kjørte, og jeg har alltid synes det har vært veldig gøy. Både med onkel som kjører langtransport, og pappa som kjører mer i nærområde. Jeg er også generelt veldig glad i å kjøre bil.

Jeg begynte på vg1 TIP (teknologi- og industrifag), men det var mye frem og tilbake på forskjellige linjer før jeg endte opp på 19 ukers kurs på Våler nå i januar 2021.

I hverdagen som yrkessjåfør er det viktig for meg å ha gode kollegaer, da vi jobber mye to og to. Jeg trives også veldig godt med å kjøre alene. Jeg kjører mest komprimatorbil, men synes det er veldig gøy å få prøve andre ting også.

Det er veldig fint å kjøre rundt Femund og Elgå, og da hører jeg gjerne på musikk og koser meg. På fritiden kjører jeg gjerne bil eller strikker.”

Se tidligere Menneskene på veien her...

Opphav og kilder: Tungt.no

KLIKK for alle artikler i Menneskene på veien.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.141