23948sdkhjf

Fra døde rotter til Nato-kabler

I mellom slaga med hissige naboer som ikke har fått med seg at strømmen skal tas, døde rotter og umerka ”hemmelige” kabler har jobber Tor Erik ufortrødent videre.

Infratek / Omexom Oslo har en maskinpark på 10 maskiner hvorav 4 er hjulgravere. Maskinen til Tor Erik Hovik, en JCB Hydradig 110W, fikk han i november 2018, siden det har det gått i kabelgrøfter for Elvia (Hafslund Nett) og Bymiljøetaten i Oslo.

Bilde over: Lastebilsjåfør (og håndmann) Rolf Gauterud følger med. Alltid spennende å se hvor og hvordan kabelen ligger.

Tor Erik kjører mest på prosjektoppdrag som dette, like utenfor riggen til Follobanen, hvor de skal sette ned nytt tilførselspunkt til tennpunktskap til gatelys for Bymiljøetaten Oslo.

- Ingen jobber er like, i går var på Grønnland hvor det lå døde rotter i veien og i dag er vi her, smiler han.

Bilde over: Tor Erik i en av tre JCB Hydradig 11W hos Infratek (Omexom).

Sammen med lastebilsjåfør (og håndmann) Rolf Gauterud fra Eisval Transport og TSL opplever de litt av hvert og et stadig spenningsmoment er hva som skjuler seg i bakken. For det er langt fra alt som ligger der det skal og/eller som er merket på kartet.

- Det har blitt noen ganger hvor vi har gravd over fiberkabler, gamle gassledninger og ”NATO-kabler”, forteller han.

Du kan forresten lese i Anleggsmagsinet Nr.3 2021 hva Tor Erik har å si om sin Hydradig som han har kjørt over 2600 timer.

Bestill abonement på nett

Bestill abonement på SMS: send TAB21 til 2205

Bestill på epost: abo-tab@egmont.com

Bestill på tlf: 22585320

Artikkelen er en del av vårt tema om AnleggsMagasinet GULL.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.063