23948sdkhjf

Bergen koster på seg: Gang og sykkelveg-oppdrag til 314 millioner

Veidekke har i dag skrevet kontrakt med Bybanen Utvikling om å bygge 800 meter gang- og sykkelvei, blant annet gjennom den nedlagte Kronstadtunnelen i Bergen.

Veidekke har i dag skrevet kontrakt med Bybanen Utvikling om å bygge 800 meter gang- og sykkelvei, blant annet gjennom den nedlagte Kronstadtunnelen i Bergen. Dette er et miljøsertifisert oppdrag verdt 314 millioner kroner ekskl. mva.

Kronstadtunnelen er en 450 meter lang gammel jernbanetunnel som Veidekke skal utvide og utføre vann- og frostsikring i samt bygge et ekstra utgangsløp gjennom fjell og løsmasser. Sykkelveien bygges videre i en 350 meters dagsone som følger den tidligere jernbanetraseen. Parallelt med etableringen av sykkelveien skal det legges ny vannledning gjennom traseen. 

Veidekke skal også bygge uttrekkspor for Bane NOR ved Møllendal i en 100 meter lang kulvert og en 70 meter lang bergtunnel. Det nye uttrekksporet kommer som erstatning for dagens trase som blir den nye gang- og sykkelveien. Drevelin-bygget og den gamle broen skal rives, og stein skal gjenbrukes i portalen ved Møllendal gravplass.

Oppstart av byggearbeidene er planlagt allerede nå i juni med ferdigstillelse etter beregnet byggetid på 19 måneder

Kilde: Pressemelding fra Veidekke

Artikkelen er en del av vårt tema om Anbud oppdrag kontrakter.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.093