23948sdkhjf

Tonje fra Hovin: - Jeg prøvde meg på lastebilstuping

MENNESKENE PÅ VEIEN
“Perfekt blanding av utfordringer, mestring, ansvar og frihet”

  • Sjåfør: Tonje Fillan
  • Bosted: Hovin i Gauldal
  • Kjører: Trondheim og omegn
  • Bil: Scania P360 liftdumper 2013-modell
  • Tonje har kjørt lastebil i to og et halvt år, og jobber for Hovsten Cont & Gjenvinning AS.
  • Instagram: @tonjefillan

“Etter fem år på landbruksskolen stod jeg arbeidsledig og uten videre planer, og ble i en periode fast inventar i lastebilen til samboeren. Etter hvert fikk jeg prøve meg litt bak rattet og med diverse arbeidsoppgaver, og oppdaget fort at dette var en interesse jeg ikke visste at jeg hadde. Jeg falt for yrket på grunn av den perfekte blandingen av utfordringer, mestring, ansvar og frihet.

En opplevelse som sitter friskt i minnet er min første utforkjøring fra tidligere i vår. Jeg prøvde meg på lastebilstuping, med snuten først ned en skråning og ble stående med fronten trykket ned i grøfta i bunnen av bakken. Bilen ble heldigvis tatt godt imot av en brøytekant og et byggegjerde. Det ble ingen nevneverdige skader på meg eller bilen, utrolig nok.

Det er viktig for meg å gjøre en god jobb som jeg kan være stolt av, og som kundene er fornøyde med. Vi sjåførene er forbilder for alle fremtidige kollegaer og jobben vi gjør er bransjens reklame. Det synes jeg det er viktig å huske på i hverdagen.

Jeg har nok ikke noen favorittstrekning jeg kjører, men noe av det jeg liker best med sjåførjobben er å få kjøre rundt omkring og oppdage alle de fine stedene. Jeg er spesielt svak for steder med fin utsikt. I bilen hører jeg mest på musikk når jeg kjører, men når det er lunsjpause slår jeg over til podcast.

På fritiden har jeg en hobby som heter Hera. Hun er en rottweilervalp, så det blir nok mye trening med henne framover.”

Kilde: Tungt.no

Artikkelen er en del av vårt tema om Menneskene på veien.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.11