23948sdkhjf

Marthinsen & Duvholt, Vassbakk & Stol og Skanska: Storhandel til E16-prosjektet

Hitachi-maskiner sentrale på E16 Bjørum-Skaret etter Skanska-selskaper har vært på en "ekstra tung" handletur i Larvik.

For ikke lenge siden tok Jostein Ytreland, leder maskinavdeling hos Vassbakk & Stol AS og ressurskoordinator Frode Gundersen, turen til Larvik for å få overlevert to maskiner av Nasta. Beltegraverne Hitachi ZX690LCH-7 HH og Hitachi ZX490LCH-7 på til sammen 120 tonn, var en del av en større avtale mellom Nasta og selskaper i Skanska-Gruppen.

En av to nyere ZX490-7 laster opp en av bilene til Alf Johansen som sørger for mye av massetransporten på prosjektet i tillegg til noen av Vassbakks egne biler. Foto: Fredrik Saugstad

For om du kjører opp bakkene på E16 mellom Bjørum og Skaret for tiden, vil du oppdage at skinner i mye ny oransje lakk. Nye Hitachi-gravere har sentrale roller som blant annet lastemaskiner på prosjektet som skal flytte over tre millioner faste kubikkmeter.

Like utenfor det som skal bli påhygget til den første tunnelen nær Bjørum står nok en ZX490LCH-7 og laster sprengstein. Foto: Fredrik Sagustad

For tidligere i år ble de første maskinene i avtalen levert til Marthinsen & Duvholt AS og satt i arbeid på Skanskas totalentreprise med ny E16 Bjørum Skaret (opp til Sollighøgda) til en verdi av 3022 millioner kroner. Rundt påske kom også en Hitachi, ZX300LC-7, til anlegget.

Bilde over: Jostein Ytreland (leder maskinavdeling Vassbakk), Frode Gundersen (Ressurskoordinator i Vassbakk), Bjarne Bøe (Nasta-selger i Rogaland) og Vegard Gultvedt (konsernkundeansvarlig) foran en av lastemaskinene under klargjøring i Larvik. Foto: Nasta

- Vi har et meget godt team på plass på Sollihøgda, og det er mange som gleder seg til å motta ny maskin nå», påpeker Frode. 

8 til Vassbakk & Stol

Av totalhandelen vil 8 maskiner bli levert til Vassbakk & Stol; En Hitachi ZX690-7, to Hitachi ZX490-7, en Hitachi ZX300-7, en Hitachi ZX55U-6, to stykk Bell B45E 4x4 rammestyrte dumpere, og en Zeron ZE135 utslippsfri beltegraver. 

Ryddig prosess

- Vi synes det er svært hyggelig å få slik tillit» sier konsernkundeansvarlig hos Nasta, Vegard Gultvedt. «En slik handel knytter lokalt og sentralt samarbeid tett sammen. Prosessen har vært ryddig, og Nasta har et meget godt samarbeid med selskapene i Skanska Norge.

Glimt i øyet

- Vi har hatt et langt samarbeid med Nasta, og er svært fornøyde med denne handelen. Nå håper vi jo å slippe å ha så mye med dere å gjøre – at maskinene går uten stopp, smiler Jostein med et glimt i øyet og nikker mot maskinselger hos Nasta i Rogaland Bjarne Bøe.

Den erfarne selgeren er trygg på at entreprenøren skal få gode maskinopplevelser fremover.

De fire faktorene

- Det er fire faktorer som er viktig for oss når vi kjøper maskiner, skyter Ytreland (bilde) inn:

1. For det første må maskinene fungere.
2. For det andre må det være en leverandør som forstår hva god kundebehandling er.
3. Vi må ha fornøyde maskinførere.
4. Det må være driftsøkonomisk og rett maskinpris.

Følgende maskiner (og selskaper under Skanska Norge) inngår i avtalen:

Vassbakk & Stol: En Hitachi ZX690LCH-7 HH, to Hitachi ZX490LCH-7, en Hitachi ZX300LC-7, en Hitachi ZX55U-6, to stykk Bell B45E 4x4 rammestyrte dumpere og en Zeron ZE135 utslippsfri beltegraver.

Marthinsen & Duvholt: En Hitachi ZX490LCH-7, en Hitachi ZX350LC-7, to stykk Hitachi ZX300LC-7, en Hitachi ZX250LC-7, en Zeron ZE85 utslippsfri beltegraver og en Zeron ZE135 utslippsfri beltegraver.

Skanska Anlegg: En Hitachi ZX690LCR-7 RH og en Hitachi ZX350LC-7 beltegraver.

Opphav og kilder: Pressemelding fra Nasta

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109