23948sdkhjf

Engcon lanserer automatisk feste for 4- til 6-tonnere

Med den nyeste innovasjonen, det automatiske maskinfestet S40, dekker Engcon hele spennet fra 2- til 40-tonns maskiner.

Automatiske maskinfester har gjort det mulig for maskinførere å koble hydrauliske redskaper uten å måtte forlate førerhuset på gravemaskiner i vektklassen over 6 tonn. 

Lanserer: Automatisk maskinfeste S40

Nå utvider Engcon utvalget med S40, automatisk maskinfeste for maskiner fra to til seks tonn. Dermed dekker de spennet fra 2-tonnere til 40-tonnere.

Det nye maskinfestet får de samme sikkerhetsfunksjonene som de større og tidligere modellene i Engcons festeprogram. 

Også ny: Tilten EC206

Parallelt med lanseringen av maskinfestet oppdateres også tiltrotatoren EC206, som er for gravemaskiner i vektklassen 4–6 tonn, med en ny tiltoverdel som nå er tilpasset Engcons automatiske festesystem. Det betyr at føreren kan koble tiltrotatoren av og på uten må måtte forlate førerhuset.

I likhet med Engcons større tiltrotatorer kreves det også marktrykk for å kunne åpne skuffelåsen under tiltrotatoren på det nye S40-festet. Innebygde sensorer registrerer at skuffakslingene er i riktig posisjon, og hvis det er noe galt, varsler systemet om dette med lyd- og lyssignaler både i og utenfor førerhuset.

EC-Oil automatisk kobling av hydraulikk, elektrisitet og sentralsmøring inngår som standard ved samtidig kjøp av maskinfeste, tiltrotator og Engcons styresystem, forteller Engcon i pressemdlingen. Det gjør det mulig å koble tiltrotator eller andre hydrauliske redskaper til maskinfestet uten å forlate førerhuset. Som tilvalg kan man også koble til marktrykksfunksjon på maskinfestet og en sperrefunksjon, noe som betyr at maskinens svingfunksjon sperres hvis redskaper kobles feil.

Lansering i juni

Maskinfestet med automatisk olje, elektrisitet og sentralsmøringskobling samt overdelen på tiltrotatoren EC206 for maskiner på 4–6 tonn, lanseres i løpet av juni 2021. Ved årsskiftet 2021/2022 skal Engcons automatiske redskapsfestet etter planen også være tilgjengelig for det nedre festet på tiltrotatoren EC206.

Opphav og kilder: Pressemelding fra Engcon

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093