23948sdkhjf

Rogalandshus med suksess på Jæren

Bare seks år etter etableringen oppnådde Rogalandshus en omsetning på rundt 100 millioner med et resultat på drøye 6 millioner kroner. Sindig, jærsk drivkraft ligger bak suksessen til gasellebedriften.

Rogalandshus AS er et lokalt byggefirma med tolv ansatte som dekker området fra Stavanger i nord til Egersund i sør. På Jæren har man i generasjoner vært vant til å bygge stein på stein, og den sindige jærske drivkraften har bidratt til suksess i en rekke virksomheter. Så også i tømrerfirmaet på Bryne.

– Vi har vært bevisste på ikke å vokse for raskt, og ser resultatene av det. Det er lett å være utålmodig i en startfase, men det tar tid å bygge opp et selskap, uttaler Trond Tveit til Jærbladet.

Han er salg/markedsansvarlig i selskapet og var én av fire kollegaer som i 2013 etablerte selskapet som tilbyr alt av tjenester innen bygg- og tømrerbransjen, inkludert nybygg av hus og hytter, tilbygg, rehabilitering og restaurering.

I 2019 fikk Rogalandshus Gruppen AS en omsetning på drøye 97,2 millioner kroner og et resultat før skatt på 6,3 millioner kroner. I fjor økte omsetningen til 106,9 millioner og resultat før skatt endte på 6,4 millioner kroner.

Fikk Helland AS inn å eiersiden

I april i år meldte Rogalandshus Gruppen at Helland AS hadde gått inn som medeiere. I en pressemelding uttalte Geir Inge Fuglestad, daglig leder i Rogalandshus Gruppen, at Helland AS er en solid lokal aktør som ut over kapital, kan tilføre kompetanse og markedskunnskap innen bolig- og eiendomsutvikling.

– Vi har gjennomført prosjekter sammen tidligere og har gode erfaringer med hverandre. Dette gode samarbeidet er en av årsakene til at vi har invitert Helland for å bli med å utvikle selskapet videre. Det er positivt at begge parter har en jærsk forankring, og vi opplever oss ellers som komplementære i kunnskap og erfaring, sa Fuglestad, som mente at den nye eiersammensetningen vil gjøre dem i stand til å ta nye steg som boligbygger i regionen.

Opphav og kilder: Jærbladet, Rogalandshus Gruppen

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062