23948sdkhjf

Pandemi-vaner vil fortsette også etter pandemien, melder PostNord

Siden mars i fjor har handlevanene til det norske folk endret seg kraftig - over på nett. Og over halvparten sier de vil fortsette med netthandel når butikkene igjen åpner.

TRANSPORT & LOGISTIKK: Det er PostNord sitt Netthandelsbarometer som avslører dette. Barometeret inneholder blant annet; varehandelsstatistikk, nøkkelindikatorer fra markedet, spørreundersøkelser og forbrukertrender, samt beregninger basert på intern data fra PostNord.  

- 2 av 3 forbrukere mellom 18 og 59 år vil fortsette å handle like mye, eller mer på nett enn det de gjorde under nedstengelsen, hvor mange kjøpesentre og butikker holdt stengt under pandemien. Dette viser at vi har lagt til oss nye vaner, sier PostNords netthandelsekspert Victoria Rummelhoff.

Pandemien har «tvunget» mange nye kunder ut på nett, hvor flere har brutt netthandelsbarrieren – og mange av disse vil fortsette å handle på nett også etter pandemien.

Forskjell på unge og gamle

- Hver tredje nordmann vil handle på nett etter pandemien på grunn av vareutvalget, bedre priser og at det er svært tidsbesparende. Samtidig er det spennende å se hva de ulike aldersgruppene foretrekker, forteller Rummelhoff.

 Forbrukerundersøkelsen viser at forbrukerne mellom 15 og 39 år vil handle på nett på grunn av bedre vareutvalg og bedre pris.

 - Blant de eldre aldersgruppene ser vi at den viktigste årsaken er at de sparer tid, samt at det er praktisk i en hektisk hverdag, sier Rummelhoff.

 Markedstrender

Netthandel har blitt en stor del av hverdagen vår de siste årene, og etter at pandemien inntraff landet vårt for ca 15 måneder siden har veksten steget ytterligere. Rummelhoff mener vi vil få en ny «normal» også etter pandemien.

 - Over sommeren og utover høsten vil vi nok få en kortvarig nedgang innen netthandel. Nå som vaksineringen i større grad rulles ut og samfunnet igjen gjenåpnes vil nok mange nordmenn fokusere mer på sosialt samvær, opplevelser og underholdning.

I tillegg vil nok også mange oppsøke fysiske butikker og kjøpesentre igjen. Netthandelsvanene har permanent endret seg som en følge av pandemien, avslutter Rummelhoff.

Kilde: PostNord pressemelding

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.109