23948sdkhjf

Familiebedrift med røtter tilbake til 40-tallet

Den lokale maskinentreprenøren sanerer bensinstasjoner og er en av Østfolds største entreprenører.

- Vi er en familiebedrift med røtter tilbake til 40-tallet, da oldefar startet bedriften. Jeg overtok driften i 95. Vi er i dag 10 ansatte, forteller daglig leder Tommy Kvisvik.

Og om du ser noen av bilene og maskinene til Greåker Graving og Transport i dag, bør du ikke bli overrasket om det er inne på en bensinstasjon. 

Sanering av bensinstasjoner

Maskinentreprenørselskapet med utspring på Greåker, midt mellom Sarpsborg og Fredrikstad, driver nemlig hovedsakelig med vedlikehold, oppbygging og sanering av bensinstasjoner. (les historien til selskapet nederst i saken)

I tillegg tar de oppdrag i det lokale markedet med graving for tomter, garasjer, oppstillingsplasser, veier, sprengning, riving av bygg, legging av vann og avløp.

Bilde over: En av 8 Komatsu-maskiner i Greåker Graving og Transport, en PC78. Foto: Hesselberg Maskin

Maskinparken er dominert av Komatsu, i dag er det totalt 8 stk av dem fordelt på 1 stk PC55, 3 stk PC78. 1 stk PC138, 1 stk PC210 og 2 stk PC228. Kvisvik forklarer at det i hovedsak er serviceavtalene og de dyktige mekanikerne i Østfold (Hans-Martin og Krister) som har gjort entreprenøren til totalkunde.

Greåker Graving og Transport - Historie:

Greåker Graving og Transport AS fikk sitt navn Desember 2004, men selskapet har sine røtter i gjennom familien helt tilbake til 1940.

Hans Edvardsen etablerer entrepenørvirksomhet på Greåker i 1940, firmaets navn er Edvardsen & Sønner, innehaver Hans Edvardsen. Firmaet driver allsidig med bl.a. melkeruter i indre østfold, massetransport og støping etc., firmaet får en ufrivillig stillhet under krigen, da tilgang på sement er vanskelig.

Rundt 1960 blir selskapets drift tatt over av Johan Arnt Hansen, firmaet beholder navnet, men innehaveren blir nå byttet fra Hans Edvardsen til Johan Arnt Hansen. Johan er sønn av Hans. Firmaet får nå en stor utvikling, med blandt annet eget betongstøperi. Flere prosjekter utføres med oppbyggning av Dahles Auto og Guru Papp i Sarpsborg, som sine største prosjekter. Firmaet er i disse tider blandt de største i østfold.

På slutten av 1970 og starten av 1980, etablerer firmaet kontakt med oljeselskapene. Dette arbeidet går da ut på vedlikehold, oppbyggning av byggningsmasser og nedlegging av tanker.

1985 skifter firmaet navn til Edvardsen & CO, det er nå Johan sin svigersønn, Ingebjørn Kvisvik, som tar over familieselskapet. Han fortsetter det gode samarbeidet med norske Shell, Texaco og andre oljeselskaper. Firmaet får nå en geografisk oppblomstring med arbeid fra Kristiansand i Sør til Trondheim i Nord, samt øst og vestlandet. Ved disse tider anses firmaet som Norges kanskje mest seriøse på feltet bensinstasjoner og det som hører dette arbeidet til.

Akseselskapet blir til i 1997, da blir navnet Edvardsen & Sønner AS. Ingebjørn sine sønner, Tommy og Raymond Kvisvik tar over. Med på eiersiden er også Johan Arnt Hansen enke og Ingebjørn sin svigermor, Elna Marie Hansen.

Selskapet forsetter innenfor samme sjanger og starter konkurranse om vedlikeholdsarbeide på bensinstasjoner. Dette har firmaet holdt og holder på med frem til dags dato. På veien har firmanavnet forandret seg til Greåker Graving og Transport AS, dette ble gjort for å vise tilhørligheten og oppgavet til selskapets start på Greåker.

Kilde: Greåker Graving og Transport / Hesselberg Maskin

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.313