23948sdkhjf

Rv.15: Stian Brenden Maskinservice fikk jobben

I august starter Stian Brenden Maskinservice AS jobben med å rette ut og breddeutvide riksveg 15 mellom Billingen og Nysætre.

I konkurranse med fem andre entreprenører vant Stian Brenden Maskinservice AS kontrakten med Statens vegvesen om å gjøre riksveg 15 vest for bommen ved Billingen i Skjåk mer trafikksikker.

Best på pris, nestbest på gjennomføring

I tildeling av kontrakten telte pris 75 prosent og framdrift og prosjektteam 25 prosent.

– Etter at vi hadde kontrollregnet og evaluert tilbudene, gikk Stian Brenden Maskinservice AS av med seieren med en tilbudssum på vel 22 millioner kroner. De var lavest i pris og ble vurdert på andreplass på oppdragsgjennomføring, sier prosjektleder i Statens vegvesen, Vegar Antonsen.

Tilbudssummen gjelder både utbedring av kurve, som innebærer bygging av ny veg over en strekning på ca. 500 meter, og opsjon på breddeutvidelse av eksisterende veg på begge sider av kurveutbedringen.

Seks tilbydere

Det var til sammen seks tilbydere som leverte tilbud på jobben på riksveg 15 på Strynefjellet: Åge Haverstad AS, Aurstad Tunnel AS, Erling Rolstad AS, Lesja Bulldozerlag AS, Volda Maskin AS og Stian Brenden Maskinservice AS.

To og en halv måned på å rette ut kurven

I begynnelsen av august starter Stian Brenden Maskinservice AS med å rette ut kurven. Seinest 20. oktober skal de være ferdig, og trafikantene kan kjøre på en ny og tryggere vegstrekning.

Hvis alt går etter planen, starter arbeidet med å breddeutvide eksisterende veg til 8,5 meter i løpet av høsten, med ferdigstillelse neste sommer.

Kilde: Statens vegvesen

Artikkelen er en del av vårt tema om Anbud oppdrag kontrakter.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094