23948sdkhjf

Econor skal bygge samisk nasjonalteater og skole

Statsbygg har valgt Econor i Tromsø som hovedentreprenør for byggingen av det nye Samiske Nasjonalteatret Beaivváš og Samisk videregående skole og reindriftsskole som skal samlokaliseres i Kautokeino.

Valget av hovedentreprenør ble tatt etter en konkurranse og med seg har Econor arkitektfirmaene Snøhetta Oslo og 70°N arkitektur i Tromsø.

Statsbygg opplyser i en pressemelding at deres oppdrag fra Kunnskapsdepartementet og Kulturdepartementet er å utarbeide et forprosjekt for samlokaliseringen. Neste steg er nå at saken skal vurderes av regjeringen for mulig beslutning om byggebevilgning i budsjettet for 2022.

Les også: Peab bygger ny skole i Kautokeino

Skal tilpasse seg landskapet

Det nye bygget som foreslås består av tre fløyer som møtes i en felles kantine, vestibyle og hovedinngang. Bygget skal fremstå som en del av naturen i form og materialitet. Det blir utstrakt bruk av trematerialer og bygningen skal tilpasse seg landskapets naturlige former.

Statsbygg opplyser at bygningen vil bli på rundt 6.900 kvadratmeter over to plan. Bygget får en stor teatersal og en mindre prøvesal. Skoledelen vil få en gymsal med tilhørende garderober, verksted, byggehall, storkjøkken, undervisningsrom og kontorarealer for ansatte.

Både skolen og teateret har lenge hatt behov for nye lokale. Det nye bygget skal oppføres ved den gamle flyplassveien rett utenfor Kautokeino sentrum.

Opphav og kilder: Statsbygg

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078