23948sdkhjf

Utekontroll: Dårlig sikt og ulovlige forbikjøringer

Jakt på vogntog i Trøndelag etter ulovlig forbikjøring av kontroll.

TRAFIKK OG UTEKONTROLL: Kontrollørene til Statens vegvesen har hendene fulle selv om sommervarmen har kommet.

Dårlig sikt

På E39 Ørskogfjellet i Møre og Romsdal stoppet kontrollørene et vogntog med litt for mye pynt i ruta. Det resulterte i bruksforbud inntil sikthindrende gjenstander i frontruta var fjernet. En ryddejobb for sjåføren der altså.

Tidligere i år omtalte vi vogntoget som blant annet hadde et kors midt i frontruten...

Forbikjøring 1

Kontrollørene på Åsen ved E6 nord i Trøndelag registrerte to vogntog som passerte i retning sør uten å stoppe for kontroll. Disse ble ikke funnet.

Ved Malvik kontrollstasjon på E6 øst for Trondheim stoppet kontrollørene et vogntog som hadde kjørt forbi kontrollen på E6 ved Sandmoen sør for Trondheim (i nordgående retning).

- Mannskapet som bevitnet forbikjøringen på Sandmoen kom til Malvik Sør og tok over saken der. Resultat er anmeldelse av fører for å unnlate seg kontroll, sier seniorinspektør Olav Brudeli i Statens vegvesen.

Forbikjøring 2

Et vogntog passerte kontrollen på Malvik Nord. Politiet ble kontaktet, og de stoppet vogntoget før Sandmoen. Vogntoget ble videre kontrollert av Statens vegvesen og politiet. Vogntoget hadde overlast og det ble utstedt et gebyr på 3350 kroner og bruksforbud inntil godset var innenfor lovlige vekter. 

Kilde: Statens vegvesen

Artikkelen er en del av vårt tema om Trafikk og utekontroll.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078