23948sdkhjf

Varebil første halvår: Toyota fortsatt i tet

Som nevnt forrige måned, etter 15 år i skyggene er Toyota tilbake på toppen av varebilstatistikken. Også i juni har de holdt stand mot VW.

REGISTRERINGER VAREBIL: Det er heftige bevegelser i varebilmarkedet i år. 

Ikke uventet gjør det endelige inntoget av elektriske varebiler man faktisk kan bruke (les rekkevidde og nyttelast) betydelige utslag på salgsstatistikken. Og som vi kunne melde forrige måned og ganske uventet: Det er en gammel juvel som nå skinner på toppen.

Toyota!

2021 ble året for elektrisk varebilrevolusjon

Og etter første halvår kan de ferske tallene fra OFV vise at Toyota fortsatt ligger både øverst på varebiltoppen - og elvarebiltoppen.

Markedsandelen til Toyota er nå  22,1 prosent, foran VW med 20, 6 prosent. Det betyr at VW har klort seg litt tilbake siden forrige måned - men ligger fortsatt laaangt under vanlig "nivå" på oppunder 30 prosent markedandel.

Se tabell under.

Nedover på denne listen er det jo da to merker som utmerker seg;

  • Isuzu - med eventyrlig vekst igjen, og kanskje 1000 biler i sikte for 2021. 
  • Og Nissan - som etter alt å dømmer er kibbet ut av den elektriske toppen av nyere biler enn eNV200.

Ser vi kun på elektriske varebiler (tabell under) har Toyota nemlig oppnådd en markedsandel på intet mindre enn 38,8 prosent. Elektriske Proace står for samtlige av disse. 

Volkswagen har til sammenlikning 0,8 prosent... Alle 24 elektriske fra VW er eCraftere.

Omslaget til elektriske varebiler har vært varslet i flere år. Men meste grunnet at de faktiske ikke har vært bilmodeller å selge, er det er altså først nå i år at det tar av.

Hver femte nye varebil så langt i år (18,7 prosent etter juni). Og har man ikke har elektriske biler å tilby, da er det et problem. Et annet stort merke som sliter med akkurat det samme som VW, er Mercedes. Som nå ligger under MAN på tabellen over elektriske varebiler...

MEN... Mest solgte varebil i år er fortsatt VW Transporter 150 hk diesel, automat og 4x4 :)

Opphav og kilder: OFV, Tungt.no

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094