23948sdkhjf

Karianne fra Radøy: - Ville vise at vi jenter også kan

GRØFTENS HELTER
“Jeg syns det var kult å velge noe utradisjonelt"

  • Helten: Karianne Storheim
  • Bosted: Radøy, Nordhordland
  • Maskin: Har kjørt en Cat 312Dl fast nå i snart tre år. Karianne gleder seg veldig til å bli fører av den nye Cat313 i august. Hun har vært innom litt av hvert av gravemaskiner, både stort og smått. Har også prøvd seg på hjullaster- og dumperkjøring.
  • Karianne har vært to år som lærling i anleggsbransjen, og to år som fagarbeider. Hun jobber for Magne Hope AS Entreprenørforretning, som holder til på Mongstad (Nordhordland).
  • Instagram: @catkarianne

“Yrkesvalget mitt er vel litt tilfeldig da jeg aldri har hatt en plan på hva jeg ville jobbe som. Jeg prøvde meg først innen transport og logistikk, og fant ut jeg ville prøve noe annet. Så søkte jeg anleggslinjen på Os, og hadde vel litt i bakhodet at jeg ville vise at vi jenter også kan. Da jeg kom ut i lære trivdes jeg veldig godt, og følte jeg ble tatt godt imot. Jeg ble veldig glad da jeg fikk tilbud om fast jobb etter læretiden.

Da jeg valgte dette yrket syntes jeg det var så få jenter som kjørte maskiner. Du ser ikke ofte en kvinnelig anleggsmaskinførere på ett anlegg. Jeg syns det var kult å velge noe utradisjonelt, og kanskje bidra til at flere jenter søker seg inn i anleggsbransjen.

Det beste med jobben min er selvfølgelig det å kjøre maskiner. Men jeg liker også at arbeidshverdagen er variert. Selv om man driver mye med det samme hver dag, vil det som oftes dukke opp nye utfordringer. Samholdet og gode arbeidskollegaer er også viktig. Dessuten er det kjekt å få flytta litt på seg og få arbeide på nye steder. Jeg syns også det er kjekt å se at den jobben jeg gjør er med på å skape noe, om det er en ny vei, boligtomter eller tilstelling av uteareal. Det er kjekt å se at da blir fint rundt seg.

Det kuleste oppdraget jeg har hatt til nå må vel være jobben vi hadde på Håøy, et naturområde på Flatøy. Her skulle vi sette opp en gråsteinsmur i sjøkanten og gruse tursti. Det som var kult med denne jobben var at vi måtte ha ferge til å frakte alt av utstyr og masser, så det var kjekt å få være med på noe nytt. I tillegg var arbeidsomgivelsene helt fantastisk nede i sjøkanten.

Om tre år tror jeg ikke at så mye har forandrer seg. Jeg holder nok fortsatt på i gravemaskinen min, men kanskje jeg har tatt lastebillappen også. Og kanskje jeg vurderer å ta høyere utdanning? Tiden vil vise.”

Opphav og kilder: Tungt.no

KLIKK for alle artikler i Grøftens helter!.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094