23948sdkhjf

Irmelin fra Søfteland: - Jeg var maksimalt uheldig!

MENNESKENE PÅ VEIEN
“200-300 liter drivstoff fosset ut”

  • Sjåfør: Irmelin Reigstad Kvale
  • Bosted: Søfteland i Bjørnafjorden kommune
  • Kjører: Bergen og omegn
  • Bil: Volvo FMX 500 tippbil 2015 mod.
  • Irmelin har kjørt lastebil siden 2018. Først hos Bir bedrift, og nå for Svanevik Transport og utleie.
  • Instagram: @irmeloon

“Jeg jobbet en del år på et delelager, og drømte meg vekk da jeg så lastebilene som var innom. Jeg ville veldig gjerne sette meg inn i en av dem og kjøre avgårde. Nå har jeg kjørt lastebil i tre år, og jeg trives veldig godt med å kjøre tippbil. 

Det jeg liker med å kjøre tippbil, og spesielt med fire aksler som jeg kjører fast, er å få kjøre mye. Det er nok mange som synes det er kjedelig å kjøre til og fra samme anlegg hele dagen, men jeg syns det er kjekt. Det er også varierende, for det er som regel mange forskjellige prosjekter på en uke.

Jeg liker også at det er trangt og dårlig underlag noen plasser, så en får litt utfordringer med seg selv og med bilen. Nå skal det sies at bilene i dag er lettkjørte, men man må likevel styre de litt manuelt, bruke sperr og hjelpemidler, og se at det fungerer i praksis og hjelper der det trengs.

Jeg kjører litt over alt, men elsker all kjøring som er litt lengde på runden. Jeg kjører en del til diverse tipper som ligger litt utenfor byen, og da koser jeg meg.

En episode jeg husker spesielt var da jeg kjørte på jord fra Askøy til Fana. Da jeg kjørte ut av anlegget på Askøy hadde jeg ikke kjørt lange veien før jeg kjente ett rykk i bilen. Noen meter lengre hørte jeg et smell og luft som lakk ut. Da tenkte jeg at nå punkterte jeg.

Jeg kjørte av og inn på en parkeringsplass straks etter. Da jeg rygget bakover for å parkere så jeg søl framfor bilen. Jeg var maksimalt uheldig. En stein mellom tvillingen i tredje aksel hadde punktert innerhjulet og deretter skutt fart frem og inn i tanken. Hullet var nesten like stort som steinen og 200-300 liter drivstoff fosset ut. I tillegg til en kilometer med diesel på veien før jeg stoppet. Det var ikke så kjekt.

Brannvesenet måtte komme, og jeg ble kjørt tilbake til jobben. Tanken og det punkterte hjulet ble byttet så bilen var klar for ny jobb dagen etterpå.

Jeg synes dette yrket er veldig sosialt. Jeg prater i telefonen, med handsfree, med de andre jeg kjører med. Jeg kjører i et utleiefirma, så det blir mye kjøring for faste kunder, men også mye annet for tiden. Jeg transporterer blant annet stein og jord, pukk singel og grus. Det kommer helt an på hvor jeg er. Nå før ferien kjørte jeg en del forurensede masser. Da kjører vi det inn i en hall der det blir transportert videre med båt.

Jeg syns det er kjempekjekt, og det er mange kjempekoselige maskinførere der ute. De gjør dagen min ofte bare med ett smil.

I bilen hører jeg som regel på Spotify, og på fritiden liker jeg å gå turer i fjellet."

Kilde: Tungt.no

Artikkelen er en del av vårt tema om Menneskene på veien.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078