23948sdkhjf

Erik fra Sande: Tømmertransport med ny 750

MENNESKENE PÅ VEIEN
“De turene husker jeg spesielt godt”

  • Sjåfør: Erik Kvestad
  • Bosted: Kommer fra Jåstad i Hardanger, men bor i Sande i Sunnfjord.
  • Kjører: Kjører stort sett i gamle Hordaland, men har kjørt transport i hele Norge.
  • Bil: Volvo FH16 750
  • Erik tok storbillappen i 2008, og jobber i dag for Hardanger Skog AS.
  • Instagram: @ekvestad

 “Etter en skulderoperasjon fikk jeg ikke lenger jobbe som tømrer, og tok derfor lappen på lastebil i 2008. Jeg har egentlig alltid vært interessert i store biler, så det var litt naturlig at det ble lappen på storbil etter operasjonen.

Jeg har kjørt langtransport for E-Trans, men rett etter nyttår startet jeg å kjøre tømmerbil for Hardanger Skog.

Tømmerkjøring var noe helt annet enn det jeg hadde drevet med tidligere. Det er også veldig interessant å lære om skogdrift, og jeg vet nå at et tre er ikke bare et tre. Det er fint å komme seg vekk fra de vanlige veiene og inn på skogsbilveier der man ikke skulle tro noe annet enn en traktor kan komme frem. Og der kommer vi med full tonnasje på tømmerbilen.

Jeg har hatt mange flotte og spesielle opplevelser bak rattet. Skal jeg trekke frem to fra da jeg kjørte langtransport må det bli min første tur ned Lofoten en januardag med knallblå himmel og strålende sol. Jeg har også hatt en flott tur til Båtsfjord, og husker spesielt strekningen over Kongsfjord- og Båtsfjordfjellet. Der også med blå himmel og sol stort sett hele veien. De turene husker jeg spesielt godt.

Det er veldig mange fine steder å kjøre, men jeg må si at mine favoritter er en tur til Finnmark eller lasting av tømmer langt inne i skogen på en trang, svingete og bratt skogsbilvei.

Jeg synes det er viktig å trives i jobben sin, gjøre en god jobb og ha utstyr som fungerer og er på stell. Det går veldig mye i telefon når jeg er på jobb, men jeg hører også på Spotify og radio.

På fritiden er det familie og venner, og så har jeg en gammel 190e som jeg driver å setter i stand.”

Opphav og kilder: Tungt.no

KLIKK for alle artikler i Menneskene på veien.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11