23948sdkhjf

Hans Olav fra Leirvik: - Det sosiale er viktig i dette yrket

MENNESKENE PÅ VEIEN
“Kaffe og en god prat”

  • Sjåfør: Hans Olav Gjerde
  • Bosted: Leirvik i Sogn
  • Kjører: For det meste rundt Sogn, Sunnfjord og Bergen
  • Bil: Kjører stort sett en Volvo FH 540
  • Han Olav har kjørt lastebil i snart tre år, og jobber i dag for Magnus Nistad AS.
  • Instagram: @gjerdehans

“Det er litt tilfeldig at jeg startet med å kjøre lastebil. Jeg har alltid vært interessert i bil, så det var nok det som gjorde at jeg valgte dette yrket.

I dag kjører jeg matvaredistribusjon og leverer til Coop-butikker i Sogn og Sunnfjord. En typisk arbeidsdag for meg begynner alt fra mellom klokken tre på natten til seks om morgenen. Det kommer an på jobben jeg skal gjøre den dagen. Jeg setter gjerne på en liten kanne kaffe før jeg setter meg i bilen og kjører til den første butikken for dagen. Samtidig som jeg leverer pleier jeg å slå av en prat med de som er der å tar imot varene, før jeg kjører videre.

Det er nettopp dette som gjør at jeg gleder meg til å gå på jobb. En kopp god kaffe på morgenen og møte med kjekke folk på vegen og på butikkene der jeg leverer.

Det mest spesielle jeg har opplevd som yrkessjåfør så langt er vel kanskje en episode fra da jeg og en kollega var på vei mot Bergen. Vi legger merke til en kar som sitter på huk utenfor inngangsdøra til en bensinstasjon og “tømmer ryggen”.

I bilen går det mest i musikk når jeg kjører, men det er også fint å sitte i egne tanker. Jeg har ingen favorittstrekning, men der det er litt smalt og svingete kan det være litt spennende å kjøre. På fritiden liker jeg å være med venner og prate om tykt og tynt.”

Kilde: Tungt.no

Artikkelen er en del av vårt tema om Menneskene på veien.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.093