23948sdkhjf

Jeanett fra Sotra: - Det er veldig interessant og lærerikt

GRØFTENS HELTER
“Får være med å lære nye ting hver dag"

  • Helten: Jeanett Johansen Hopland
  • Bosted: Sotra
  • Maskin: I læretiden jobber man mest som håndmann, men det jeg vil kjøre når læretiden er ferdig er en stor Volvo gravemaskin.
  • Jeanett har vært lærling siden starten av sommeren, og jobber for Sartor maskin.
  • Instagram: @jeanett2003

“Det som inspirerte meg til å begynne i anleggsbransjen var mine fire brødre, og allerede i 7. klasse bestemte jeg meg for at dette var noe jeg ville jobbe med. Jeg syntes det virket veldig interessant og lærerikt. Lysten ble enda større da jeg visste at det ikke var så mange jenter i dette yrket. Jeg vil vise folk at jenter ikke bare er til for å stå på kjøkkenet.

To av brødrene mine har fagbrev som maskinførere. En av de har også sitt eget firma der jeg tidligere har vært med å jobbet.

Det beste med jobben min er at jeg alltid får være med å lære nye ting hver dag. Jeg får vært sosial og møter nye folk nesten hver dag. Jeg tilbringer så og si hver dag ute, og på dager med fint vær får jeg både arbeide og sole meg på samme tid.

Frem til nå har det vært mest spennende å være med å jobbe på en tursti. Grunner til dette er alle folkene som går tur og stopper for å si til meg hvor tøff og flink jeg er som kjører dumper og hjullaster.

Om tre år ser jeg meg selv som en dyktig maskinfører, medarbeider og fagarbeider. Jeg ser for meg at fagprøven er bestått og jeg kanskje kan videreutdanne meg som lastebilsjåfør eller skytebas.”

Opphav og kilder: Tungt.no

KLIKK for alle artikler i Grøftens helter!.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078