23948sdkhjf

Evenes: Hangar-bygging for en milliard eller så

Hovedentreprisen for bygging går til PEAB Bjørn Bygg AS for drøyt 800 millioner kroner. Sideentreprisen for flyoperative flater og utomhus arbeid går til Bertelsen & Garpestad AS for 450 millioner.

EVENES FLYSTASJON: Det er Forsvarsbygg som i dag har sendt oss melding om hittil største signeringer om arbeid på Evenes flystasjon.

Kontraktene er viktige for å klargjøre Evenes for mottak av de nye maritime patruljeflyene P-8. Grunnarbeidet for hangartomten startet i 2020 og står ferdig nå i juli. 

Hovedentreprisen for bygging går til PEAB Bjørn Bygg AS og har en verdi på kr 807 152 604 inkl. mva. Sideentreprisen for flyoperative flater, utomhus arbeid, går til Bertelsen & Garpestad AS og har en verdi på kr 452 923 136 inkl. mva.

- Jeg er veldig glad for at den største kontrakten på Evenes nå går til en regional leverandør. Utbyggingen på Evenes gir store ringvirkninger for regionalt og lokalt næringsliv. Jeg ser fram til at vi når flere milepæler, både for de nye kampflyene og de nye overvåkningsflyene som vi snart mottar, sier forsvarsminister Frank Bakke-Jensen.

- En milepæl er nådd med å bygge forsvarsevne. Når prosjektet står ferdig i starten av 2024 vil en viktig del av beredskapskapasiteten til Forsvaret være operativt. Dette er et stort løft for hele forsvarssektoren og nye Evenes flystasjon spesielt, sier direktør i Forsvarsbygg Thorbjørn Thoresen. 

Begge entreprenørene som nå har inngått kontraktene vil benytte lokal arbeidskraft.  - Vi ser frem til å ha våre egne fagarbeidere og lærlinger i sving på Evenes, og er glad for at vi har fått med oss flere lokale underentreprenører og leverandører i prosjektet, sier administrerende direktør Peab Bjørn Bygg AS, Gro Skaar Knutsen. 

- Dette er en av de største kontraktene vi har hatt, og den kom på et veldig godt tidspunkt for oss da vi nå ferdigstiller flere arbeider på Evenes, sier daglig leder i Bertelsen og Garpestad AS, Øyvind Langemyr.

Forsvarsbygg opplyser at tiltakene på nye Evenes flystasjon i all vesentlig grad holdert fremdriften. Totalramme er på vel 5,2 milliarder kroner. I løpet av 2021 beregnes det at Forsvarsbygg har investert i henhold til budsjett for vel tre milliarder. Bygging av hangarene med administrative fasiliteter, og flyoperative flater for de maritime overvåkningsflyene, Poseidon 8, vil være det største fotavtrykket på basen når den står ferdig.

Kilde: Pressemelding fra Forsvarsbygg

KLIKK for alle artikler i Anbud oppdrag kontrakter.

Kommenter artikkelen (1)
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.218